Nyhetsstudio

Spotify klar med iOS 14-widget:

Spotify har sluppet en oppdatering av sin iOS-app med støtte for hjemskjerm-widgets i iOS 14.

Enn så lenge er den relativt begrenset, og foreløpig kan du kun velge mellom to widgets som viser nylig spilt musikk i liten eller medium størrelse.

Du får altså ingen avspillingsboks som i Android.

For å få Spotify-widgets på iPhone-hjemskjermen, må du oppdatere appen til versjon 8.5.80. Du kan lese hvordan du legger en widget på hjemskjermen din her.

Du er også nødt til å åpne Spotify-appen en gang etter oppdatering før du kan legge en widget på hjemskjermen.

Redigere hjemskjerm iOS 14 - Nå kan alle gjøre dette

Redigere hjemskjerm iOS 14 - Nå kan alle gjøre dette

dinside
Studioet fortsetter under annonsen

Disse PS4-spillene fungerer ikke med PS5:

Sony har frem til nylig vært litt avventende med å dele informasjon rundt støtten for bakoverkompatibilitet for PS4-spill på kommende PlayStation 5, men har i lang tid sagt at «99 prosent av PS4-spillene vi har testet, fungerer med PS5».

Forrige uke avslørte Sony omsider en liste med spill som ikke er kompatibel med PlayStation 5. Den var relativt kort og bestod kun av 10 spill. Ikke verst det, med tanke på at det flere tusen spill tilgjengelig for PlayStation 4.

Nå har lista med 10 spill krympet til 8, da to av utviklerne har gjort det klart at de vil oppdatere spillene sine, som er henholdsvis «Ride on the Edge 2» og «DWVR» slik at de kan spilles på PS5.

Dermed er det kun følgende som per 14. oktober ikke har støtte for den kommende konsollen:

Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One, Just Deal With It!, Shadow Complex Remastered, Robinson: The Journey, We Sing, Hitman Go: Definitive Edition, Shadwen og Joe's Diner.

Det gjenstår å se hva som gjelder for spill utviklet for PS1, PS2 og PS3.

PlayStation 5-pris: - Så mye koster PlayStation 5 i Norge

PlayStation 5-pris: - Så mye koster PlayStation 5 i Norge

dinside

Ny oppdatering til Apple Watch:

Har du opplevd dårligere batteritid på din Apple Watch etter å ha installert nye watchOS 7, har Apple akkurat sluppet en oppdatering som forhåpentligvis fikser problemene.

I går kom nemlig watchOS 7.0.2. Det er en mindre oppdatering som kun inbneholder forbedringer og feilrettinger, inkludert:
- Det rettes en feil som kunne føre til at batteriet gikk raskere tomt.
- Det rettes en feil som hindret enkelte brukere i å få tilgang til EKG-appen i områder hvor den er tilgjengelig.

For å oppdatere Apple Watch, åpne Watch-appen på din iPhone. Gå til Generelt > Oppdatering. Merk at du må ha minst 50 prosent strøm på batteriet for å få lov til å oppdatere.

TEST: Apple Watch Series 6 og SE - Trenger du den dyreste?

TEST: Apple Watch Series 6 og SE - Trenger du den dyreste?

dinside

PlayStation 5 – slik er den bygd opp:

En drøy måned før lansering tar Sony oss med på innsiden av PlayStation 5 i en syv minutter lang video på YouTube der konsollen skrus fra hverandre.

Sonys designsjef, Yasuhiro Ootori, gir oss et dypdykk ned i konsollens komponenter, fra den digre kjøleribben og kjølesystemet til brikkesettet og den utskiftbare SSD-brikka.

I videoen viser Ootori at de hvite «vingene» kan fjernes – her ser vi potensial for utskiftbare vinger, for det er vel ikke bare oss som tror at PS5 kler en helsvart utforming – og det er overraskende enkelt å demontere konsollen. Det tror vi kan åpne for litt tukling med maskinvaren, men det gjenstår å se.

Men det viser også hvor enkelt det eventuelt vil være å reparere konsollen, dersom det skulle skje noe.

Etter å ha fjernet vingene, får du blant annet tilgang til den utskiftbare SSD-brikka. Den er på 825 GB, men det spekuleres i at det «kun» er rundt 650 GB ledig til spill, og du vil trolig få kjøpt brikker med større lagringskapasitet.

Sony har ikke avslørt hvilke SSD-brikker som er kompatible, eller hvor mye de vil koste.

PlayStation 5 lanseres 19. november i Norge.

PS5-pris - Dette vet vi om PlayStation 5 og Xbox Series X

PS5-pris - Dette vet vi om PlayStation 5 og Xbox Series X

dinside

Instagram fyller 10 år:

Den 6. oktober 2010 ble Instagram lansert på App Store. I anledning tiårs-jubileet har selskapet lagt inn et såkalt «easter egg» i appen som lar deg ta i bruk gamle appikoner.

Er du lei det nye fargerike ikonet, kan du altså bytte til det gode, gamle kamera-ikonet fra ti år tilbake.

Du bytter til alternativt appikon ved å åpne Instagram, gå til innstillingsmenyen og sveipe ned til du ser en rad med emojier. Sveiper du langt nok ned, vil du låse opp den hemmelige menyen.

Retro-ikonene vil trolig kun være tilgjengelig ut oktober.

Facebook slår sammen Instagram og Messenger

Facebook slår sammen Instagram og Messenger

dinside

Cyberpunk 2077 er ferdig:

Det er snart åtte år siden den første traileren for Cyberpunk 2077 ble postet på YouTube (januar 2013), og etter flere utsettelser har spillet nå endelig «gone gold», altså der skaperne har sendt fra seg spillet for å bli trykket på fysiske plater.

Dermed ser det ut til at alt er klappet og klart for at det mange holder som årets mest etterlengtede spill vil bli lansert 19. november i år.

Selv om den datoen er ganske sammenfallende med lanseringen av de nye Xbox- og PlayStation-konsollene, vil det ikke dukke opp på disse konsollene på lanseringsdagen, men som de fleste andre spill i disse tider vil du få en gratis oppdatering til den nye konsollen når den tid kommer dersom du kjøper det spillet til en av de eksisterende konsollene.

Cyberpunk 2077 vil også bli sluppet på PC og Googles spillstrømmetjeneste, Stadia.

15 spill vi gleder oss til i 2020

15 spill vi gleder oss til i 2020

dinside

Endelig, HP!:

Vi har tidligere kritisert HP for å gå for 16:9-skjermer på sine ellers gode toppmodeller, og nå ser det ut til at PC-produsenten har lyttet til vår klagesang.

Nye Spectre x360 14 kommer nemlig med en høyoppløst skjerm i 3:2-format – slik som på Microsoft Surface og Huawei Matebook – som gir mer arbeidsplass i høyden. PC-en kan faktisk utstyres med et OLED-panel med en oppløsning på 3000 x 2000 piksler, men da er nok prisen også deretter.

HP stopper for så vidt ikke der med nyvinninger, hvis vi kan kalle overgangen til 3:2 for det, og x360 14 kan skilte med både nyeste Intel Core-prosessor med Xe-grafikk og Thunderbolt 4 i USB-C-porten.

Ifølge HP er PC-en opptil 34 prosent raskere enn fjorårsmodellen.

Hva med pris og lansering? Vi har ikke fått de offisielle, norske prisene, men PC-en blir i hvert fall tilgjengelig i løpet av oktober.

Test av HP Elite Dragonfly - Test: Årest lekreste PC

Test av HP Elite Dragonfly - Test: Årest lekreste PC

dinside

Kommer til PlayStation:

Fra kun å være tilgjengelig på Apples egne enheter, har Apple det siste året gjort Apple TV-appen tilgjengelig både flere plattformer. Deriblant på TV-er fra LG og Samsung.

Nå ser det ut til at spillkonsollene er neste steg for TV-appen. Det ser nemlig ut til at Apple TV-appen er tilgjengelig for et utvalg testere på Xbox One og tvitreren Tzunami_Sapp har lagt ut bilde av appen i Xbox Insider Hub på konsollen.

Windows Central skriver at appen trolig vil fungere tilsvarende som på LG og Samsung, som blant annet inkluderer Apple TV+-tjenesten og selvsagt mulighet til å leie/kjøpe film og TV-serier.

Samtidig melder 9to5Mac at appen også er på vei til PlayStation-konsoller, og det ser ut til at begge konsollene vil ha støtte for HomeKit. Hva AirPlay 2 gjelder, gjenstår å se.

iTunes på Samsungs TV-er - Nå skal erkerivalene Apple og Samsung samarbeide

iTunes på Samsungs TV-er - Nå skal erkerivalene Apple og Samsung samarbeide

dinside

Outlook er nede:

Microsoft melder at de opplever nedetid på sin Outlook-tjeneste globalt.

Det gjør at brukere verden over sliter med å få tilgang til eposten sin. Outlook.com har også problemer med å laste inn, ifølge The Verge.

Problemene startet i 8-tiden torsdag morgen.

I 11-tiden torsdag formiddag la Microsoft ut en oppdatering på sine statussider om at feilen var lokalisert og fikset, og at systemene var på vei tilbake til normalen igjen.

Det skal være andre gang denne uken at Microsoft har problemer med sine nettjenester.

Microsoft kutter 27 språk i Outlook-appen

Microsoft kutter 27 språk i Outlook-appen

dinside

Denne er laget av plastflaska di:

Den nye PC-en til HP er blant den første i sitt slag på flere fronter.
Først og fremst er HP en av de første som tar i bruk Intels 11. generasjon Core-prosessor og Iris XE-grafikk, men PC-en kan også utstyres med AMD-brikke.

Kanskje mer interessant er det at den nye Pavilion-serien til HP er laget resirkulert plast fra produkter og plast som ellers ville endt opp i havet.
Ifølge HP sparer det verdenshavene for 92 000 plastflasker. Spennende!

Videre dekker den 15 tommer store skjermen 86 prosent av fremsiden, som faktisk er uvanlig høyt i denne prisklassen, og panelet har en oppløsning på 1920 x 1080 piksler.

På innsiden av det spesielle plastchassiset sitter det 8 GB minne, inntil 512 GB lagringplass og et WiFi 6-kort. I tillegg er PC-en utstyrt med både USB-C og -A, samt HDMI-kontakt og hodetelefonutgang.

I Norge vil PC-en koste fra 5999 kroner når den lanseres i oktober.

Test av HP Envy 32 AIO - TEST: En fantastisk PC

Test av HP Envy 32 AIO - TEST: En fantastisk PC

dinside

Nyhetssaker fra teknologiverdenen.