Yihaa, kuguttene slipper ut av skapet

Skal du være ekte cowboy holder det ikke med en innstudert Marlboro man-holdning. Dagens cowboy må også kunne synge, skrive poesi og varte opp med vidunderlig måltider.

SUNSET ON THE LLANO: En cowboy skal utvise musikalsk følsomhet. På cowboysymposiet i Texas spiller en rekke western-musikere opp. 
Foto: www.cowboy.org
SUNSET ON THE LLANO: En cowboy skal utvise musikalsk følsomhet. På cowboysymposiet i Texas spiller en rekke western-musikere opp.
Foto: www.cowboy.org Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

The National Cowboy Symposium & Celebration i Lubbock, Texas, møter du nærmere 20.000 kugutter- og jenter. Blant disse finner du poeter, musikere, kokker, historiefortellere, lærere og designere – alle med hjerter og røtter dypt plantet i cowboystøvlene – der tilhørende sporer er en selvfølge.

Moter og mat

Dagens cowboy er ikke fornøyd med å myse stumt mot sola og anta røffe positurer på saloon-trammen. Heller ikke arbeidet med å fange inn sprelske kalver gir den moderne cowboyen tilfredsstillelse. Den moderne kugutt har frigjort seg fra kjønnsrollemønsterets remmer og funnet ut at han både er følsom og kreativ. Han fornekter heller ikke at han er ørlite grann forfengelig: Det er lenge siden den personlige hygiene bestod i skifte underbukse annen hver uke.

The National Cowboy Symposium & Celebration hjelper den gjenfødte cowboy ut på prærien i 2001; Her nytes dikt- og historieopplesninger, kunstutstillinger og countrymusikk, alt med western-livsstilen i høysetet. Hånd i hånd med utstillinger og fremvisninger går konkurranser hvor du kan delta.

Haute cousine på cowboymaner betyr barbeque med koteletter og bønner – og det opplever du på Championship Chuckwagon Cookoff, et av symposiets høydepunkter. Her kan du delta i konkurransen under følgende kategorier: Bønner, poteter, brød, kjøtt og dessert. En forutsetning er at maten blir tilberedt i din medbrakte hestekjerre. Det blir moteoppvisninger hvor også DinSide Reise vurderer å stille: Vi vil nemlig ikke for alt i verden bli tatt med fjorårets Wrangler-jeans.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- The Cowboy Symposium er tuftet på arven fra den gamle vesten, og på folket som fremdeles elsker livet på prærien, sier Alvin G. Davis, hjernen bak arrangementet, til nettstedet WhatsGoingOn.com.

Hvor skjer dette?

Festivalen holder det gående fra 6.-9. september.

  • Mer om arrangementet på symposiets egen side.

  • Hvor er Lubbock, Texas?
  • Ut på tur?

    Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

    Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

    Kilde: WhatsGoingOn.com