Wideroe.no

Vi elsker Wideroe.no sin brukerstøtte på chatkanal, men registreringskravene er så omfattende at vi like gjerne tar en telefon til nærmeste reisebyrå.

WIDERØE: Superhyggelig hjelp å få hos byråets online helpdesk, men et utall registreringssider trekker alvorlig ned.
WIDERØE: Superhyggelig hjelp å få hos byråets online helpdesk, men et utall registreringssider trekker alvorlig ned. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Da vi kontakter brukerstøtten tar det seksti sekunder før vi får et svært hyggelig svar fra Hans-Petter. Hans-Petter er en sånn fyr man ønsker var ens beste venn. Wideroe.no har lagt vekt på skikkelig brukerstøtte, og har i tillegg til informasjonsbokser som kommer opp i egne vinduer, laget en chatkanal. I tillegg tok det nøyaktig syv minutter til vi fikk svar på e-posten vi sendte. På forsiden er det gjort plass til et trivelig bilde av betjeningen.

Etter å ha fått svart på det vi lurte på i forbindelse med billettbestillingen, setter vi i gang med å booke flybilletter. Det går greit. Vi får opp fire gode tilbud til hver av de to destinasjonene vi har valgt ut. Men så starter djevelskapen: Registrering. DinSide er i utgangspunktet ikke begeistret for krav om brukerregistrering. Registreringskrav gjør at bookingen tar tid. Hos Wideroe.no er det fire fulle sider som skal fylles ut. Det topper seg når vi får beskjed om at systemet ikke kan godkjenne login-navn og ønsket passord. Hvorfor ikke ta en telefon til nærmeste reisebyrå, lurer vi på etter å ha brukt mye lengre tid enn hva byråets registrerings-demonstrasjonen indikerer.

Før publiseringen av denne artikkelen får vi imidlertid en telefon fra Wideroe Internets administrerende direktør. Han opplsyer om at en av registreringssidene nå er kuttet vekk, og at det følgelig kun er tre sider registrering og en login-knapp før billetten er i boks.

Wideroe.no vinner mange poeng for lettnavigerte sider, gode tilbud og super service, men de begrensedet avbestillingsmulighetene og registreringskravene trekker ned.

Tilbyr: Booking av flybilletter, leiebil og hotell, kampanjeprisseksjon, billettauksjon, og restplassbilletter. Byrået har også en egen ungdomsseksjon med spesialprisede billetter. Billettene skrives ut elektronisk.

Pris:
Til Mexico Fire tilbud fra 6.779 – 8.983 kroner inkludert skatter og avgifter.
Til London: Fire tilbud fra 2.882 – 3.060 kroner inkludert skatter og avgifter.

Krav til registrering: Ja, systemet krever fire sider registrering, og du må være registrert bruker for å kunne bestille billetten. Dette kompliserer en ellers grei bestillingsfunksjon og trekker helhetsinntrykket ned.

Brukerstøtte: Wideroe.no tilbyr brukerstøtte både per telefon, e-post og via en chatkanal. Wideroe.no vinner store mengder godvilje for usedvanlig god, effektiv og hyggelig betjening. Det er svært enkelt å få svar på spørsmål via anvisningene som popper opp i egne vinduer.

Avbestilling: Du kan endre billettene via telefon eller e-post etter gjeldende regler fra respektive flyselskap. Ifølge Helpdesken åpnes det ikke for avbestilling utover selskapenes regler. Rabatterte billetter er vanskeligere å avbestille.

Nettadresse: Widerøe

  • Videre til neste nettreisebyrå i testen.

  • Tilbake til hovedartikkelen.