Widerøe kutter 4.000 avganger

Flyselskapet Widerøe kutter 15 prosent av de kommersielle flygningene sine i kortbanenettet. Totalt kuttes 4.000 avganger i året.

KUTTER: Widerøe bekrefter at de kutter 4000 avganger..
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KUTTER: Widerøe bekrefter at de kutter 4000 avganger.. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Administrerende direktør Stein Nilsen i Widerøe sier at selskapet er i en fortvilt situasjon, og at de med dette kutter helt nødvendig transport i Distrikts-Norge.

– Vi vet at resultatet av disse kuttene blir en transportstandard i en rekke distriktskommuner som ikke er i nærheten av å dekke reisebehovet. Likevel har vi ingen valg, sier han i en pressemelding.

Årsaken til kuttene er økte avgifter over flere år, en kraftig svekkelse av den norske kronen og at den generelle markedsutviklingen i Norge har medført store utfordringer for lønnsomheten, opplyser selskapet,

Endringene trer i kraft 4. mai. Det er spesielt Evenes som blir hardt rammet. Der legger Widerøe ned rutene til Bodø og Andenes. I tillegg blir flere avganger fra Tromsø, Bodø, Florø lagt ned og direkteruter fra Oslo lagt ned i deler av året.

– Vi har hatt dialog med Samferdselsdepartementet, og vår anbefaling er at flere av disse ruteområdene tas inn som anbud, sier Nilsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!