<b>LOKKEFLYET:</b> Widerøe lokker til seg Norwegians passasjerer. Denne flytypen bruker Widerøe på Torp, som er en Dash 8 Q400 med 78 seter. Foto: Widerøe
LOKKEFLYET: Widerøe lokker til seg Norwegians passasjerer. Denne flytypen bruker Widerøe på Torp, som er en Dash 8 Q400 med 78 seter. Foto: WiderøeVis mer

Widerøe flyr Norwegians passasjerer gratis

Slik kan du få gratis flybillett.

«Nå kan du fly med Widerøe til og fra Torp uten å betale oss en krone!» Slik frir flyselskapet til passasjerer på sin nettside.

Tilbudet gjelder i perioden 5. mars til og med 30. april 2012, på strekningene Torp-Bergen og Torp-Trondheim for begge veier. Det gjelder for alle typer billetter på disse rutene for dem som har billett med Widerøe eller Norwegian.

 • Les også: Widerøe best på kundeservice

 • Tar opp konkurransen

  Sist uke startet Norwegian flyvninger fra Torp til Bergen og Trondheim med lavere billettpriser enn Widerøe. På det billigste kan du fly en vei for 99 kroner med Norwegian og for 397 kroner hos Widerøe.

  Men nå svarer Widerøe tilbake, hvor de påpeker at de har mer enn dobbelt så mange avganger som Norwegian på disse rutene:

  «Har du billett med konkurrenten vår, men skulle ønske at du kunne byttet til en av våre avganger samme dag, så får du det. Uten å betale oss en krone. Så sant vi har ledig sete. Kanskje du synes det er så fint med valgfrihet at du kommer rett til oss neste gang?»

 • Les også: Norwegian får åtte nye ruter fra Torp

 • Norwegians fullflex gjør det gratis

  Hvis du for eksempel har booket fullflexbillett hos Norwegian, kan du endre eller avbestille billetten helt frem til siste minutt og du blir heller ikke belastet før du reiser. Dette fører til at du kan få penger igjen av Norwegian og kan fly gratis hos Widerøe - hvis de har plass til deg.

  Tilbudet kan kun benyttes ved personlig henvendelse til Widerøe/SAS-billettkontor på Torp, Flesland eller Værnes. Det er ikke mulig å ombooke via telefon eller på nettet, presiserer Widerøe i pressemeldingen.

  Ombookingen gjelder bare på den nærmeste avgangen samme dag og på samme strekning, men bare hvis de har et ledig sete. Du kan altså kun benytte deg av tilbudet samme dato og strekning som du har billett for.

  Norwegian kansellerte - Widerøe kunne hjelpe

  Widerøe hadde også knallflaks med timingen av kampanjen.

  Richard Kongsteien er kommunikasjonsdirektør i Widerøe. Foto: Widerøe.no
  Richard Kongsteien er kommunikasjonsdirektør i Widerøe. Foto: Widerøe.no Vis mer


  – Norwegian hadde en kansellering i går på morgenflyet og da kunne vi reelt hjelpe passasjerer som satt fast. Det kom noen gode gledeshyl fra dem som likevel kom seg av gårde, forteller Richard Kongsteien, kommunikasjonsdirektør i Widerøe, til DinSide.

  Dermed var det ti talls passasjerer som fikk gratis haik med flyselskapet.

  Hvordan har tilbakemeldingen fra kundene vært så langt?

  – Det er mange synes det er morsomt og noen synes det er skikkelig sleipt. Jeg liker kampanjen godt, for oss er det viktig å snakke om verdien av frekvens, som er vårt konkurransefortrinn. I denne kampanjen får vist frem verdien av å ha fly med 78 seter, sammenlignet med Norwegian som har 180 seter. Det betyr at vi kan fly seks ganger daglig, mens Norwegian bare en avgang på dagen og en på kvelden, sier Kongsteien.

  Norwegian er ikke overrasket over kampanjemetodene til Widerøe.

  – Det er ikke noe nytt at de er ute etter å sende stikk til Norwegian. Det er veldig kjent med og vi er vant til å få det fra både Widerøe og SAS. Vi har blitt hardhudet og har levd med dette fra starten av. Vi har kommet til Torp for å bli, og det får være opp til passasjerene å velge om de vil fly med bråkete propellfly eller splitter nye milljøvennlige jetfly med gratis Internett, påpeker Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian, til DinSide.