Snowboarder: Ståle Dybsjord<br />
<i>Bilde: Christian Løverås</i>
Snowboarder: Ståle Dybsjord
Bilde: Christian LøveråsVis mer

Whistler: Verdens beste skisted?

Det er fortsatt vinter og skiene skal frem fra skapet. Skal du være trendy i år dropper du alpene og hytta på fjellet, og lar turen gå til de siste innen skisport: Whistler i Vancouver, Canada. DinSide har testet det nye in-stedet.

Whistler mountain og Blackcomb ligger på Canadas vestkyst to og en halv times kjøring nord for Vancouver. De to fjellene ligger knyttet til hverandre via en gondol som løper ut fra Whistler Village. Til sammen er Whistler og Blackcomb et av Nord-Amerikas største skisteder.

Terrenget i fjellet er godt utnyttet, og flere heiser er lagt opp slik at man skal kunne komme seg ut ’backcountry’ uten å måtte betale for et helikopter eller traske bena av seg. Litt gåing kan det bli, spesielt hvis du kjører snowboard. Til gjengjeld finner du lett fantastiske puddersteder og urørte spor flere dager på rad.

Ikke noe for smalhans

At Whistler er et anerkjent skisted er det ingen tvil om, og de vet å utnytte det.
For det er dyrt. Alt er utrolig dyrt.
Heiskortene er dyre, det finnes så og si ikke billige steder å bo, og maten er likeens. Spiser du ute på restaurant er prisene faktisk som hjemme i Norge.

Heiskortet i seg selv koster skjorta. $67,- CAD (ca 370,-) per dag er en utgift som svir, og selv med flerdagers kort sparer du ikke mer enn lusne 5-7 dollar dagen. Et ukes kort koster ca $ 369 CAD (ca 2000,- NOK).

Puddersnø er god valuta

Prisen til tross. Det er snøen vi er her for, og når du endelig står på toppen og ser utover et av Whistlers mange heng er det lett å glemme at moroa koster flesk.

Offpist under perfekte forhold!
Snowboarder: Ståle Dybsjord
Bilde: Lasse Solheim Vis mer

Som førstemann en tidlig pudderdag får du en intens følelse av frihet som gjør det lett å glemme livets øvrige bekymringer, som for eksempel at du ikke har noe sted å bo når dagen er over...

For der og da er det kun den følelsen som gjelder for entusiastene, gleden over den perfekte snøen. Og snø er det masser av her. Med en base på 2,5 meter og jevnlig fall av frisk, lett nysnø er det mye glede å hente her. Etter litt over to uker på knallhard budsjettur har dette vintereventyret ikke gitt oss noe å angre på.

Har du penger nok behøver du ikke å la deg stresse med lengre gåturer for å finne urørte heng. Heliskiing har blitt en stor attraksjon og helikoptrene står formelig i kø for å ta oss med opp til urørte isolerte topper, hvor det er mengder med tørr og løs snø. Les mer om heliskiing i DinSide Reise imorgen!

Billigere alternativ

Whistler er kongen av Canadiske skisteder. Men er du av de mindre pengesterke skikjørere bør du vurdere å sette deg på bussen til Canadas skisted nummer to: Banff og Lake Louise. Prisene er lavere der både for overnatting og heiskort, og i tillegg ligger de lenger inn i landet. I mildværsperioder betyr det at du fortsatt har pudder i Banff, mens Whistler sliter med tung og våt snø. Og i Canada er det snøen som er sjefen.

Vil du likevel ikke til Banff kan du lese våre tips om hvordan du unngår at skiferien i Whistler blir en budsjettknuser her.

Research: Ståle Dybsjord