Weekendguide til Nice

- Og til venstre kan dere se en hundedritt-suger, roper guiden på utpust inniblant redegjørelser om katedraler og hoteller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Weekendguide til Nice
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Place Rosetti i den gamle delen av Nice.
Place Rosetti i den gamle delen av Nice. Vis mer

Jeg hiver meg mot vinduet og strekker hals – for dette må jeg virkelig se. Guiden fortsetter ufortrødent med mer inngående forklaringer om hundedritt:

- I Frankrike bor det 60 millioner franskmenn – og 10,7 millioner hunder. Hundedritt er et stort problem i Nice, så dere bør se dere for når dere er ute og går, forteller guiden videre.

Vi beundrer den fantastiske hundedritt-sugeren som kjører forbi oss på fortauet. Den ser ut som en ombygd scooter med en beholder bakpå, og en støvsugerslange festet til denne. Sjåføren på denne fantastiske farkosten kjører rundt på fortauene, og når han kommer til de lite delikate ekskrementene, setter han slangen over dem og de suges inn i beholderen.

Likevel: Etter å ha trampet Nice rundt et par ganger, ser jeg nødvendigheten av å advare dere med å se hvor dere trår …

Rent

Nice har selvsagt mye mer å by på enn dette. Men historien sier litt om den rensligheten som preger byen. Her blir gaterengjøring tatt på alvor – hovedgatene spyles rene hver natt, så her er det ikke mye skitt og søppel å spore.

Folksom turistby

Nice er Frankrikes femte største by, og det andre mest besøkte turistsenteret i landet. Byen har 345.892 innbyggere, og årlig invaderes den av over 3 millioner turister. Også flyplassen i Nice er av en anselig størrelse – den er faktisk den andre største flyplassen i Frankrike, med mer enn 8 millioner passasjerer i året.

Cote d’Azur

Provence er et populært reisemål for oss nordmenn, og mange vil kanskje falle for fristelsen og si at Nice har tilhørighet i dette området. Nice hører imidlertid under Cote d’Azur, eller blåhimmelskysten om du vil. Turistregionen kalles gjerne Paca, og omfatter områdene Provence, Alpes og Cotes d’Azur.

Fontener og gallerier

Nice er et perfekt utgangspunkt for reiser rundt i Sør-Frankrike, men byen har også en del å by på i seg selv. Her finner du utallige parker, 8 kilometer med strender (det er rullesteinstrender, men dog …), 150 fontener, 32 historiske monumenter og 19 gallerier og museer – det er faktisk det største antall museer og gallerier i en fransk by, nest etter Paris.

Klikk deg gjennom lenkene i boksen til høyre for å lese mer om hva du bør se i Nice, hvor du kan bo, hvor og hva du kan spise, og for litt praktisk informasjon.

Les også:

 • Barnas guide til Nice

 • Slik gjør du Nice på et blunk

 • Livet på Promenade des Anglais

 • Vulgære Monaco

 • Luksus og idyll ved Cote d’Azur – om byene Eze Village, Villefranche-sur-Mer og Antibes

 • Bildespesial fra Cote d’Azur
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.