Vy opplever markant nedgang

Vy opplever fall i passasjertallene etter Folkehelseinstituttets anbefaling om å unngå kollektivtransport i størst mulig grad tirsdag.

CORONA-NEDGANG:
Færre tar toget etter FHIs nye anbefalinger. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
CORONA-NEDGANG: Færre tar toget etter FHIs nye anbefalinger. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

– Det har vært en markant nedgang i antall togpassasjerer fra tirsdag til onsdag. Vi har ikke tellingene klare, men det visuelle inntrykket er tydelig, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy til Romerikes Blad.

God plass

Foreløpig har altså ikke selskapet konkrete tall, men baserer seg på observasjoner fra togpersonale, som rapporterer at de normalt overfylte lokaltogene på Romerike i dag har god plass.

Til NTB utdyper Lundeby at det gjelder i noen grad alle strekninger Vy kjører.

Tirsdag fortalte Vy på spørsmål fra Dinside om de vurderer tiltak for å forhindre corona-smitte, at de følger de rådene som gis av Folkehelseinstituttet og norske myndigheter, og at det ennå ikke har kommet spesifikke råd angående kollektivtransport.

- Innser ikke alvoret

Under pressekonferansen til helsemyndighetene tirsdag, uttalte Folkehelseinstituttet at de anbefaler at større arbeidsplasser innfører hjemmekontor for å redusere trykket på kollektivtransporten i rushtida.

Dag Jacobsen, som er leder for medisinsk intensivavdeling ved Ullevål sykehus, uttalte nylig til NRK at busser og trikker må begrenses og gå halvfulle. - Jeg tror ikke folk innser alvoret i hva vi står overfor. Det skjer coronasmitte i Oslo på kjøpesenter og på busser nå. Da må man ta grep, sa Jacobsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!