En favorittsnacks blant mange, men noen er sterkt allergiske. Foto: Colourbox
En favorittsnacks blant mange, men noen er sterkt allergiske. Foto: Colourbox Vis mer

Vurderer forbud mot peanøtter ombord på fly

Amerikanske myndigheter vil beskytte allergikere.

Publisert
Sist oppdatert

Peanøtter er den klassiske snacksen passasjerer blir servert ombord. Før fikk man det gratis, nå tar mange flyselskap seg betalt for peanøttene du gjerne vil ha til ølet du har kjøpt.

Uansett, nå vurderer amerikanske myndigheter å enten forby peanøtter helt, eller å bare tillate det i deler av flyet. Dette av hensyn til de rundt 1,8 millioner amerikanere som er allergiske, skriver Allvoices.com.

Er man sterkt allergisk, er situasjonen alvorlig dersom noen om bord åpner en pose peanøtter. Peanøttene kan gjøre at allergikeren får kløe og hevelser i munn og svelg, elveblest kan bryte ut, og i de verste tilfeller kan det faktisk være livstruende.

Hvis halve flyet spiser peanøtter, vil også mindre allergiske personer reagere.

Klør du? Se hva det kan være

Liker ikke forslaget

Peanøttindustrien i USA synes selvsagt ikke noe om at myndighetene vurderer forbud.

- Peanøtter er en så herlig snacks, og det er gså en typisk amerikansk snacks, sa Martin Kanan, sjefen for King Nut Companies, som leverer peanøtter til mange av de store flyselskapene i USA.

- Hva blir det neste? Et forbud mot peanøtter på baseballbaner, spurte han, ifølge Allvoices.com.

Allergikere Allvoices.com snakket med mente det var et godt forslag. Arlene de Armas, som har en sønn med sterk peanøttallergi, fortalte at hun synes det var stressende å fly, fordi hun var redd for at noen skulle åpne en pose, og at sønnen skulle få et anfall uten mulighet for å få nødvendig legebehandling.

- Peanøttallergi er såpass vanlig. Hvorfor ikke servere frukt ombord i stedet, sa hun.

Les også: Glutenfri isnyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer