Vulkanturisme i Norge

Nå blir det mulig å komme seg til verdens nordligste aktive vulkan. Den er norsk og ligger på Jan Mayen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har vi skrevet om naturoppplevelsene du ikke visste eksisterte i Norge. Nå åpnes den ene vi lanserte for publikum for første gang. Jan Mayen har tidligere bare vært forbeholdt forskere og forsvaret, og det har kun gått sporadiske fly noen få ganger i året til øya.

Badet under utbrudd

EcoExpeditions starter fra juni 2007 organiserte reiser fra Island til Jan Mayen med seilbåt. Reisen vil starte fra Akureyri på Island med seilbåt, og etter to til tre dager vil man nå Jan Mayen. Hovedmålet med turen vil være å bestige Beerenbergvulkanen som er 2.277 meter høy.

- Dette er en aktiv vulkan, forteller daglig leder Geir Ulstein i EcoExpreditions på telefon fra Stavanger.

Flyfoto av vulkanen.
Flyfoto av vulkanen. Vis mer

Spennende turer:

Hva slags ferieturer reiser du helst på? (Avsluttet)
Sol og bad(49%) 144
Action og eventyr(29%) 85
Storby(22%) 63
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Les om vulkanen her: Dette visste du ikke om Norge.

Miljøvennlig reise

Foruten å bestige vulkanen vil turen også ha en rekke andre formål. Det vil bli dagsturer på øya med utforskning av et fascinerende landskap av størknet lava med knallgrønn mose og yrende fugleliv.

- Vi skal ha et miljøvennlig fokus på denne turen, og det er et mål at ingenting av det vi bruker skal ligge igjen på øya.

Seilbåten som går fra Island, vil ikke bruke motorkraft, derfor er det også litt usikkert hvor lang tid overfarten fra Akureyri til Jan Mayen vil ta, men turoperatøren regner fra to til tre dager. Er været godt vil det være mulig å se vulkanen det siste døgnet, før ilandstigning, og det vil også bli muligheter for å se hval underveis.

Unik opplevelse

For å være med på turen bør deltakerne være forholdsvis fjellvant, og like utfordringer. Dessuten må du også være villig til å punge ut litt penger for opplevelsen.

- Dette er en litt eksklusiv reise, som vil komme på mellom 26.000 og 27.000 kroner hvis båten er fylt opp med ti reisende, sier Ulstein.

Noen nøyaktig pris har ikke selskapet kommet frem til ennå, men det som er sikkert er at prisen vil gjelde fra Island og ikke fra Norge. Skal du dra fra Norge må du regne flybillletter tur-retur hjemlandet, i tillegg til de drøye 26.000 kroner resten av reisen kommer på.

På vei opp Beerengbergvulkanen på Jan Mayen.
På vei opp Beerengbergvulkanen på Jan Mayen. Vis mer


Les mer om turen på EcoExpeditions nettsider.

Flere spennende ferietips fra Norge


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!