Voksne guider til Barcelona

Gode guider for folk med penger og glimt i øyet.

Guidene med fokus på gode opplevelser – som ikke hele tiden viser til supermarkeder og sovesaler - forsvinner nesten i mylderet av røffe overlevelsesguider for ungdom. Gyldendal og danske Politiken er blant dem som har et sortiment av reisehåndbøker for et voksent og bereist publikum.

Vinneren i DinSide Reises reiseguidte, er Gyldendals reiseguide til Barcelona og Catalonia. Kombinasjonen av solid innføring i kultur og praktiske opplysninger, gjorde utslaget. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Gyldendal

”Utgiver kan ikke påta seg ansvar for konsekvenser som følger av å bruke denne boken,” står det innledningsvis til Gyldendals reiseguider for Barcelona og Catalonia. Ingen fare for at det skulle skje noe galt ved bruke av denne fargerike og grundige guiden, all den tid den gir detaljerte beskrivelser av såvel katalanske desserter som bruk av metrobillett-automatene. I guiden, som også finnes på engelsk under navnet Eyewitness Travel Guides, har bilder og illustrasjoner blitt vektlagt vel så mye som teksten, og til sammen gir dette sterke assosiasjoner til nyere varianter av Min første tittebok....

Gyldendals reiseguide til Barcelona og Catalonia er rikt illustrert og sidene er fylt opp av gode bilder. Her ser du hvordan drosjene, telefonapparatene og matretten arròs negre, ser ut. Videre har guideboken rikelig med stoff om kultur, språk og historie. Her finnes telefonnumre til alle institusjoner, fra fornøyelsesparker og hoteller til det lokale politiet. Til sist finnes det oversiktskart inndelt etter tema, metrokart og forslag til byvandringer. En riktig godbit av en guide, og som er solid priset.

Bakgrunnstoff på historie, folk og kultur: Imponerende repertoar av historie, språk, mat, kunst og kultur; Kanskje ikke helt i tungvekterklassen, men godt illustrert med historiske grafer og fotografier.
Praktisk informasjon: Telefonnumre til hoteller, politi, lege og alt en kunne komme på å trenge som turist i Barcelona. Illustrasjoner som gjør at selv bestemor kan håndtere billettautomaten på metroen. Oversiktskart.
Brukervennlighet: Bokens kapitler er merket med fargekoder og er enkel og oversiktelig. De mange illustrasjonene sammen med parløren, bidrar til at den mest beskjedne av oss, kan klare seg utmerket på egen hånd.
Budsjett-tips: De helt store lavbudsjett-tipsene finner du ikke her, men det opplyses om campingplasser og studenttilbud.
Konklusjon: Best på praktisk informasjon og bilder.

Utgivelsesår:2000
Bilder:Flotte bilder og illustrasjoner tar deg direkte til Barcelona. Best i test.
Vekt: 179 sider, 334 gram.
Pris: Kr 299

Spennende stoff og skarpe kommentarer i danske Politikens guide. Vis mer

Politikens rejsebøger - Turen går til Barcelona

Kortfattet og velskrevet; Forfatter og journalist Ole Loumann er ikke redd for å komme med skarpe betraktninger, noe som løfter boken ut over reiseguidenes grenser. Boken tar for seg bydelene kapittel for kapittel. I tillegg er det introkapittel om politiske og sosiale forhold, og et eget kapittel med praktiske opplysninger.

Boken har kanskje ikke den mest ekstravagante utforming; Bildesortimentet avslører at det ikke ligger andre ambisjoner bak enn gi en kjapp beskrivelse. Kapitlene har fått fargekoder, som egentlig ikke gjør boken hverken mer eller mindre lettlest. Hver attraksjon er ført opp med adresse, telefonnummer og med henvisning til kartene bakerst i boka. Kartseksjon bakerst går over flere sider, men her finnes ingen indeks, og dermed faller en del av informasjonsverdien ved kartseksjonen vekk.

Bakgrunnstoff på historie, folk og kultur:Grundig, frisk og svært interessant med rom for den personlige kommentaren.
Praktisk informasjon: Adresser, telefonnumre og e-postadresser følger de ulike attraksjonsbeskrivelsene. I seksjonen for praktisk informasjon tas det opp alt fra kutyme til billettsystemer på togene. Det gis også tips for barnefamilier, kvinner som reiser alene og unge.
Brukervennlighet: Guidebøker skal være små nok til å få plass i veska. Denne oppfyller dette kravet, men er kanskje ikke verdens mest nytenkende på å sortere informasjonen elegant. Men du verden, man finner da frem.
Budsjett-tips: Boken opplyser om ungdomsherberger, supermarkeder og billig shopping. Telefonnumre og adresser følger med.
Konklusjon: Best på intelligent samfunnsinformasjon.

Utgivelsesår:2001
Bilder: Greie bilder, men disse er ikke noe høydepunkt ved boken.
Vekt:120 sider, 165 gram
Pris: Kr 149

Kvaliteten på guidene for blakke backpackere, svinger kraftig. Les mer om ryggsekkguidene i denne artikkelen.