Voff-voff ga tusenlapper

Hundene gjødde natten lang inne på hotellområdet. Gjestene sov ikke på en uke. Saken havnet i Reklamasjonsnemnda for Selskapsreiser.

Det skulle være en avslappende ferie på Gran Canaria i september i fjor. Det ble det imidlertid ikke. De reisende fikk rett og slett ikke fikk sove på grunn av voldsom bjeffing hver eneste natt.

Hva skjedde?

Hundeleven kan gi penger i kassa....
Hundeleven kan gi penger i kassa.... Vis mer

De reisende ble etter ankomst raskt oppmerksomme på at det i nabobungalowen bodde fastboende som hadde to større hunder. Disse holdt et forferdelig leven hele natten lang, noe som medførte at nattesøvnen ble svært dårlig hele ferien. Klagerne kontaktet Ving og resepsjonen på hotellet flere ganger for å bukt med uvesenet. Flere av de andre gjestene på hotellet klaget også på hundebråket.
I tillegg til dette problemet fikk ikke de reisende utlevert forhåndsbestilt champagne og blomster som avtalt til en bursdagsfeiring.

Selskapet svarer

Ving svarer klagerne at det ikke er uvanlig at man kan bli sjenert av hunder og katter under opphold i Syden. Ferieanlegget som de reisende bodde på har også privateide leiligheter. Så lenge eieren av den aktuelle leiligheten hadde tillatelse til å ha husdyr, mener Ving at de ikke kan etterkomme de reisendes krav om prisavslag fordi dette er forhold utenfor Vings kontroll.

Manglende levering av blomster og champagne tar Ving kritikk på, og gir klagerne 1.000 kroner i erstatning.

Klagerne var ikke fornøyde med Vings avgjørelse i henhold til hundebråket og klaget saken inn for Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nemndas avgjørelse

Nemnda påpeker at man må forvente rimelig ro på et hotellanlegg om natten. Avvik fra dette vil være å betrakte som en mangel med mindre det er tatt forbehold om støy i katalogen. Ving har tatt forbehold om sjenanse fra løse dyr, men det er ikke tatt forbehold om bråk fra andre bungalower som skyldes dyrehold. Ut fra dette finner nemnda at bråket fra de fastboende hundene er å betrakte som en mangel, som i henhold til pakkereiseloven gir grunn for et prisavslag.

Reklamasjonsnemnda for Selskapsreiser anbefaler at klagerne gis et prisavslag på 3.000 kroner.

Sjekk katalogen!

Hadde Ving i katalogen skrevet at bråk kan forekomme fra fastboende hunder i private leiligheter på hotellet, ville ikke de reisende fått prisavslag. Husk derfor å sjekke eksakt hva som står i reisekatalogen før du bestemmer deg for å gå til Reklamasjonsnemnda.

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.