

Alle foto: Toewrestling.com Vis mer
En gruppe stamgjester på puben Ye Olde Royal Oak Inn i Wetton, England, gikk i 1976 inn for å finne en sport som britene kunne være best i. Om det var på grunn av litt for løselig omgang med skummende drikke, eller om de rett og slett hadde tippet litt over i sin kjedsomhet, vites ikke. Men der var det i alle fall: tåbryting.
Etter å ha ligget brakk siden 1977, fikk sporten sin gjenoppstandelse i 1990. Først ble den kun utøvd lokalt på puben, men siden 1994 er det avholdt årlige verdensmesterskap på opprinnelsespuben i Wetton.
Påmelding og tå-inspeksjon
Årets mesterskap avholdes 22. juni, på den tidligere nevnte puben i Wetton. Målet med mesterskapet er selvsagt å kåre verdens beste kvinnelige og mannlige tåbrytere. Føler du selv at du har styrke nok i tåklypa til å gi deg i kamp med andre tær, er det bare å møte opp. Påmelding bør skje dagen før selve mesterskapet, og avgiften for å delta er svimlende £2,50 per deltagende fot (cirka 30 norske kroner).
Før du godtas som deltaker i mesterskapet, må du imidlertid gjennomgå en tå-inspeksjon. Inspeksjonen foretas av medisinsk personell, og de har fullmakt til å nekte deg å delta dersom de anser at dine føtters tilstand utgjør en potensiell risiko for de andre deltagerne. Med andre ord: Det er kanskje på tide å svi unna liktorner og gammel fotsopp.
Toes away!
Før du melder deg på, må du ha lest og godtatt reglene for mesterskapet. Her er noen smakebiter på hva du eventuelt later deg inn på:
Tåbryting som OL-gren?
Det hører med til historien at det i 1997 ble søkt om tåbryting som OL-gren, men ifølge Den internasjonale tåbryterorganisasjonens nettside ble søknaden avslått fordi IOC ikke kunne avgjøre hvorvidt sporten skulle høre inn under vinterlekene eller sommerlekene. Den ivrige tåbryterorganisasjonen ble imidlertid forært en OL-treningsdress, som ble auksjonert bort på det påfølgende mesterskapet.
Ut på tur?
Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise: