Over 70 båter samles ute i Vestfjorden.
Over 70 båter samles ute i Vestfjorden.Vis mer

VM i skreifiske

Det fins et VM for alt: I Lofoten denne helgen konkurreres det i skreifiske.

Denne helgen arrangerer Vågan båt- og sjøforening VM i skreifiske. Siden starten i 1991 har oppslutningen vært enorm. Det er nå så stor pågang at arrangøren måtte sette lokk på hvor mange deltakere som får være med.

En ekte lofottorsk…

Torsken vandrer fra Barentshavet, følger Golfstrømmen og ender i Lofoten for å gyte. Det er denne store, sprekkferdige torsken de kaller skrei. På 80 meters dyp går havets gull og lokker fiskerne med høy vekt og god kilopris.

Hvem slår rekorden?

Lørdag reiser 70 båter med 404 deltagere ut i Vestfjorden for å fange den største fisken. Arrangør Willy Olsen forteller at det er en danske som har rekorden på 27,5 kilo!

Hvem deltar egentlig på i en slik konkurranse?

– Vi har deltakere fra i alt åtte nasjoner i Europa, men du finner nok flest skandinaver i Svolvær på lørdag, sier Olsen.

Lokale kunstnere på hylla

Selv om rekorden ikke skulle bli slått, vil deltakerne allikevel bli premiert. Og den som drar i land den største skreien kan i tillegg skryte på seg tittelen som verdensmester i skreifiske. På premiehylla finner vi verker av lokale kunstnere som Espolin Johnsen og Marie Meleren.

Skitt fiske!

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.