Visumkrav til Tyrkia

Tyrkia vil pålegge norske tilreisende visumplikt fra neste år.

- Visumplikten innføres på grunn av det gjensidige forholdet mellom Tyrkia og Norge. Norge har med Schengen-avtalen innført visumplikt ovenfor tyrkere, sier Berna Sevinc, førstesekretær ved den tyrkiske ambassaden i Oslo.

Charterselskapene frykter svikt

Tyrkiske myndigheter vil innføre vismum for norske statsborgere fra neste år. Prisen blir omkring 20 USD. Administrerende direktør i Ving, Christian Grønli, stiller seg uforstående til tiltaket og spør seg om tyrkiske myndigheter synes det er blitt for mange nordmenn som tar ferie i Tyrkia.

- Dette er helt feil signal å sende til potensielle feriegjester. Visum gjør det mer komplisert - og fremfor alt mer kostbart å reise til Tyrkia, sier Grønli i en pressemelding fra charterselskapet.

Grønli påpeker at med dagens dollarkurs vil prisen på reiser til Tyrkia øke med 190 kroner. For en familie på fem er dette altså i underkant av 1.000 kroner.

Tyrkia har vært visumfritt for nordmenn helt siden Ving begynte med de første charterturer dit i 1986.

- Sammenlignet med i fjor har vi hatt 45% økning i trafikken til Tyrkia. Svaret på dette er altså visumplikt, konstaterer Christian Grønli.

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.