Visumkrav til Tyrkia

Tyrkia vil pålegge norske tilreisende visumplikt fra neste år.

- Visumplikten innføres på grunn av det gjensidige forholdet mellom Tyrkia og Norge. Norge har med Schengen-avtalen innført visumplikt ovenfor tyrkere, sier Berna Sevinc, førstesekretær ved den tyrkiske ambassaden i Oslo.

Charterselskapene frykter svikt

Tyrkiske myndigheter vil innføre vismum for norske statsborgere fra neste år. Prisen blir omkring 20 USD. Administrerende direktør i Ving, Christian Grønli, stiller seg uforstående til tiltaket og spør seg om tyrkiske myndigheter synes det er blitt for mange nordmenn som tar ferie i Tyrkia.

- Dette er helt feil signal å sende til potensielle feriegjester. Visum gjør det mer komplisert - og fremfor alt mer kostbart å reise til Tyrkia, sier Grønli i en pressemelding fra charterselskapet.

Grønli påpeker at med dagens dollarkurs vil prisen på reiser til Tyrkia øke med 190 kroner. For en familie på fem er dette altså i underkant av 1.000 kroner.

Tyrkia har vært visumfritt for nordmenn helt siden Ving begynte med de første charterturer dit i 1986.

- Sammenlignet med i fjor har vi hatt 45% økning i trafikken til Tyrkia. Svaret på dette er altså visumplikt, konstaterer Christian Grønli.

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.