Viste for mye pupper og lår

To amerikanske jenter ble bedt om å kle på seg av flyets kabinpersonale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Korte skjørt og dype utringinger er ikke populært hos det amerikanske flyselskapet Southwest. Det fikk to amerikanske jenter nylig erfare.

Setara Qassim satt på flyet mellom Tuscon i Arizona til Burbank i California, da en av flyvertinnene kom bort til henne og ba henne ta på seg en genser over den grønne halterneck-kjolen hun bar.

Setara Qassim ble bedt om å dekke seg til da hun bar denne kjolen under en flytur. Foto: NBC News
Setara Qassim ble bedt om å dekke seg til da hun bar denne kjolen under en flytur. Foto: NBC News Vis mer

Qassim, som er 21 år, fortalte tv-stasjonen KNBC-TV at hun ble tvunget til å legge et av flyteppene over skuldrene resten av turen. Hun mente i ettertid at dersom Southwest vil at
passasjerene skal kle seg en bestemt måte, må de offentliggjøre en kleskodeks.

Test hva du kan om kleskodeks verden over

For lite klær

I juli opplevde 23 år gamle Kyla Ebbert noe lignende. På vei inn i flyet som skulle ta henne fra San Diego til Tuscan, tok en av kabinpersonalet henne til side og sa at hun var altfor dristig kledt for å få fly.

Ebbert fikk imidlertid gå ombord, etter at hun hadde dekket seg bedre til med en genser, og dratt skjørtet lenger ned over lårene. Hun følte seg imidlertid veldig flau, og følte blikkene til de andre passasjerene som hadde overhørt tilsnakkelsen.

Southwest bekrefter at de ba Ebbert dekke seg til, men kan ikke finne at Qassim har klaget over behandlingen hun fikk ombord.

Flyselskapets talsperson Chris Mainz, sa at det er opp til kabinpersonale å avgjøre om noen passasjerer er kledt på en måte som kan provosere andre passasjerer.

På 70-tallet var derimot holdningen til Southwest en annen. Da gikk flyvertinnene i hotpants, og flyselskapet kalte seg selv "the love airline".

( 0 kB)

Se intervju med de to jentene fra NBC News. Intervjuet starter etter et kort reklameinnslag.

Lettkledte norsk jenter henges ut på nettet

Lettkledt på flyet

Er det greit at lettkledte passasjerer blir bedt om å dekke seg til? (Avsluttet)
Nei, folk må få gå kledt som de vil(71%)
Tja, ekstreme kløfter og skjørtelengder bør kanskje ikke tillates(16%)
Ja, man bør være anstendig kledt(13%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Kan nektes å gå ombord

American Airlines hevder at de har rett til å avvise passasjerer for eksempel hvis de er berusede, barbeinte, har en støtende kroppslukt, eller er kledt på en måte som kan gjøre medpassasjerer forlegne eller provoserte.

- Vanligvis er det påskrift på en t-skjorte som kan være ubehagelig for andre passasjerer, men vi pleier å finne en løsning. Ikke la personen fly er siste utvei, sa talsperson for American Airlines Tim Wagner til Yahoo News.

Diskusjonene om kleskodeks på fly har vært heftige på amerikanske nettsider. Meningene er delte. En som kaller seg Jason fra Boston skrev:

"Jeg er glad Soutwest har integritet og nekter å gi adgang til kvinner som er kledt i billig, pornografisk bekledning."

Kilde: Yahoo News