<strong>ER VI SPONTANE:</strong> Dette sjekker VisitSweden ut i dag, ved  å tilby nordmenn gratistur med avreise fra Oslo i ettermiddag. Foto: Berit B. Njarga
ER VI SPONTANE: Dette sjekker VisitSweden ut i dag, ved å tilby nordmenn gratistur med avreise fra Oslo i ettermiddag. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

VisitSweden gir bort gratisreise

Tester ut nordmenns spontanitet.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du hadde blitt tilbudt en gratis reise i dag, med avreise allerede i ettermiddag, hadde du takket ja?

Det har Karina Halgunset gjort. Hun har meldt på både seg selv, mannen og sine to barn på gratistur til Gøteborg. Noe mannen hennes foreløpig er uvitende om.

- Jeg klarer nok å overtale ham hvis vi blir valgt ut til å reise. Jeg er egentlig ikke så spontan til vanlig, det må gjerne et dytt til. At det er gratis hjelper jo absolutt, sier studenten, som egentlig var på veg til barnehagen med sin yngste datter da hun ble hanket inn av VisitSweden.

Prissjekk: Slik reiser du billigst til Sverige og Danmark

Gratis reise og opphold i dag

VisitSweden har siden klokken 07:00 stått utenfor kjøpesenteret Oslo City i hovedstaden for å sjekke ut nordmenns spontanitet. Blant de som melder seg på, trekkes det ut 50 personer som får reise i dag klokken 17:00. Trekningen blir gjort rundt klokken 12.

Halv ni i morges var det allerede 17 personer som har sagt ja til å reise.

Prosjektleder Karianne Berg Berntsen verver nordmenn til gratis bussreise til Gøteborg. Foto: Berit B. Njarga
Prosjektleder Karianne Berg Berntsen verver nordmenn til gratis bussreise til Gøteborg. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

- Dette viser at nordmenn er mer spontane enn man gjerne tror. Vi har til og med fått folk til å endre planer for å reise i dag, og det er slett ikke bare single studenter som melder seg på, forteller Karoline Berg Berntsen, som er prosjektleder i VisitSweden.


De som blir trukket ut får gratis bussreise, hotellopphold på Scandic eller Elite med frokost, Citycard med gratis kollektivtransport og inngang på museer, og inngang til Liseberg.

- Vi samarbeider blant annet med fornøyelsesparken Liseberg, som ønsker å promotere den nye attraksjonen Atmosfear, forteller Berntsen.

Smart knep: Slik får du halv pris på fornøyelsesparken

Mer spontane enn vi tror

I forkant av gratisreisen har VisitSweden gjennomført en spørreundersøkelse for å se hvor spontane nordmenn mener å være.

Av de tusen spurte svarer 61 prosent at de ikke opplever nordmenn som spontane. 65 prosent skulle dessuten ønske de var spontane oftere. De aller fleste påpeker at for lite penger er det største hinderet for å være spontane. Dessuten bruker halvparten å planlegge en weekendur minst en uke i forveien.

53 prosent av de spurte tror dessuten at de single utgjør den mest spontane gruppen.

- Her har alt fra taxisjåfører til barnefamilier meldt seg på gratisturen, så det tror jeg ikke er tilfellet, sier Berntsen.

Noe for deg? Slik får du ekstremt billig på ferieopphold

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer