Parez kaller han seg, og er fotograf. Han skal med dette i bagasjen besøke skistedet Praded i Tsjekkia. Her var det mye spesialutrustning, inkludert tannbeskytter. Foto: I am packed
Parez kaller han seg, og er fotograf. Han skal med dette i bagasjen besøke skistedet Praded i Tsjekkia. Her var det mye spesialutrustning, inkludert tannbeskytter. Foto: I am packedVis mer

Vis meg hva du pakker ...

... og jeg kan misunne deg den deilige ferien.

Air New Zealand er et flyselskap av det kreative slaget. De har lansert flysetene som lager en nyskapende seng og de har på den annen side skapt bråk ved å lage sikkerhetsvideoer der ansatte kler av seg.

Nå stunter de igjen, denne gangen i form av et nettprosjekt som henter tankegang fra sosiale medier. På en nettside som skal gi deg inspirasjon når du pakker, skriver selskapet:

"Når vi reiser, er det å pakke veskene den første delen av eventyret. Å finne balansen mellom det som er nødvendig, det du har lyst til å ha med, samt å gi rom for handling underveis, er en kunst."

Nettsiden I am packed er ment å gi inspirasjon ved at du får se bilder og lister over hva andre pakker.

Eller kanskje nøyer vi oss med å få tilfredsstilt kikkeren i oss. For her kan hvem som helst poste bilder av pakkenellikene sine.

Her kan du se noen av bildene postet på siden:

Parez kaller han seg, og er fotograf. Han skal med dette i bagasjen besøke skistedet Praded i Tsjekkia. Her var det mye spesialutrustning, inkludert tannbeskytter. Foto: I am packed
Helt annet klima er det i Baja California, som Superpedro fra Boston oppgir som sin destinasjon. Her blir det surfing for alle penga. Foto: I am packed
Scott fra New Zealand skal også til BØLGENE, og det skjønner vi av bagasjen. Foto: I am packed
Fire år gamle Aloha fra Japan har nok fått voksenhjelp for å vise frem utstyret. Velutstyrt er barnet også, her skimtes både iPad, Raybans og merkeklær. Foto: I am packed
Tokyo fra Paris er 23 år gammel, og reiser til London med et strykejern og en halvfull flaske vindusvask. Original eller bare oppmerksomhetssøkende? Foto: I am packed


Les også: Pinterest - der alt handler om å dele bilder

Hold igjen på de dyreste tingene

På bildene finner vi et stort antall kostbare elektronikkprodukter og tilbehør. Klokker, iPad, spillkonsoller og speilreflekskameraer for eksempel.

Men hvor mye verdisaker er det egentlig lurt å ha med seg på tur? Mange er ikke klar over at forsikringsselskapene opererer med maksgrenser for erstatning, og at disse grensene raskt overskrides dersom man tar med denne typen produkter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er klart at hvis du har med deg en iPhone, iPad og Mac på reise, ligger du langt over de 15.000 kronene, som er maks erstatning ved tap av verdigjenstander. Det er viktig å være klar over verdien på gjenstandene dine og hva du vil få igjen ved et eventuelt tap, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, til DinSide.

Mer om hvor mye du kan ta med deg finner du her.

Trygt frem

Har du fulle kofferter som surres med plast, bånd og tape for å holde kontroll på innholdet? Neppe den beste ideen, skal vi tro stuerne som håndterer bagasjen på flyplassen.

– Det er alltid de tunge koffertene og baggene som ryker først. Koffertene mister hjulene når de blir kastet på sin egenvekt, og håndtakene blir lett revet av bagger, fortalte en anonym stuer tidligere til DinSide.

Noen pakkeråd

  • Bånd rundt bagasjen bør unngås, da de lett kan henge seg opp i bagasjehåndteringssystemene.
  • Plastsurring gjør bagasjen uhåndterlig for de som skal flytte den til og fra flyene.
  • Myke kofferter egner seg strengt tatt bare til myke ting.

  • Spesialbagasje og uhåndterlige kolli havner gjerne nederst i bagasjehaugen, med det andre over seg.
Slik kjøper du riktig koffert