Virituell gåtur i Stockholm

Bli lommekjent før du reiser.

Ta deg en virituell trasketur i et Stockholm der det alltid er sommer. Foto: Faksimile fra Hitta.se
Ta deg en virituell trasketur i et Stockholm der det alltid er sommer. Foto: Faksimile fra Hitta.se Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettet er en herlig oppfinnelse. Spesielt koser jeg meg når jeg oppdager hitta.ses nye tjeneste. Denne nettsiden gir nemlig muligheten til å "vandre" rundt i Stockholms gater mens du sitter foran datamaskinen hjemme. Morsomt!

Du kan faktisk ta en liten sightseeingtur til svenskenes hovedstad uten å forlate heimen.

Prøv selv: www.hitta.se/gatubild

Jeg trasker avgårde for å se Stadshuset, videre til Söder Mälarstrand for å se på utsikten mot Gamla Stan og Kungsholmen, før jeg stikker innom Drottninggatan for å sjekke ut byens store handlegate.

Storbyguide: Stockholm

Videre hopper bortom Djurgården, før jeg bestemmer meg for å se på slottet inne i sentrum. Det er her den første svakheten med hitta.ses tjeneste dukker opp. Det står flere svære turistbusser foran slottet og sperrer utsikten for meg. Jaja. Nå er ikke denne tjenesten i utgangspunktet utviklet for turister, den er ment for å hjelpe folk å finne frem i byen. Jeg oppdager at dersom jeg heller flytter meg til Skeppsholmen har jeg finfin utsikt mot Kong Carl Gustavs residens.

Ta deg en virituell trasketur i et Stockholm der det alltid er sommer. Foto: Faksimile fra Hitta.se
Ta deg en virituell trasketur i et Stockholm der det alltid er sommer. Foto: Faksimile fra Hitta.se Vis mer


Under utvikling

Stockholmskartet som kommer opp viser med blå gatemarkeringer hvilke gater det er bilder fra. Men fra enkelte områder kommer det ikke opp noe bilde, selv om det skal være det. Hitta.ses gatebildetjeneste er nemlig fortsatt på utviklingsstadiet, og dermed ufullstendig.

Test deg selv: Skandinavias hovedsteder

Deler av byen er imidlertid veldig godt dekket allerede . Jeg tar meg til Kungsholmen for å sjekke om jeg kan gå forbi leiligheten til en svensk studievenninne. Det kan jeg. Jeg blir nesten skuffet over at hun ikke står i vinduet og vinker til meg.

Bo billig midt i Stockholm

Sesam i Norge

Hitta.ses tjeneste er ikke noen nyvinning. I februar lanserte Sesam.no en lignende norsk versjon. Her kan du klikke deg rundt i Oslo og Trondheim. Så godt som hele hovedstaden og Trondheim er dekket, men tjenesten er litt mer knotete enn Hitta.se sin. Sistnevnte viser deg panoramabilder, og figuren viser deg hvor du er på kartet. Sesam har bilder i vanlig format, og her er det ingen figur, bare en litt større blå flekk som markerer hvor du befinner deg.

Google Streetview

Google har allerede en versjon, StreetView, som skal bygges opp så den viser gatebilder fra store byer over hele verden. Problemet med Streetview er at kartet som viser hvor du er, er så lite at det er vanskelig å orientere seg. I så måte er Hitta.ses stockholmstjeneste morsommere.

Sjekk den ut her: www.hitta.se/gatubild