Vind, snø og fire grader i vannet. Men veldig bra surf for det. Foto: Yassine Ouhilal
Vind, snø og fire grader i vannet. Men veldig bra surf for det. Foto: Yassine Ouhilal Vis mer

Vintersurf i Nord-Norge

Fem surfere fra Australia og USA dro til Nord-Norge for å surfe. Det ble en uforglemmelig, eksotisk og bitende kald opplevelse.

Publisert
Sist oppdatert

Gjengen dro til Kremmervika i Lofoten i begynnelsen av april, mens vinteren fortsatt har grep i Nord-Norge, men såpass nærme sommeren at lyset er tilbake.

I løpet av nesten en måned skulle de teste surfebølgene i det iskalde vannet nord for Polarsirkelen. Med i gjengen var filmskaperen Yassine Ouhilal, som skulle lage en dokumentar om ekspedisjonen. Se filmen fra Norge lenger ned.

Australske Matt Whitehead fra Byron Bay, amerikanske Cyrus Sutton og de profesjonelle longboarderne Christian Wach og Pat Millin (alle tre fra Califonia), er vant til helt andre forhold når de skal ut i bølgene. Vi snakker solskinn, 30 grader i lufta og minst 25 i vannet.

Slike forhold kan ikke Nord-Norge skryte av i april. I stedet ble de møtt med snødekte fjellsider, bitende vind og en havtemperatur på fire grader.

- Det har snødd, det har blåst.... det er ikke det jeg er vant til. I California er det alltid bra vær, sier en av surferne i filmen.

- Intenst og storslagent

De er alle imponerte over landskapet, og det skiftende været.

- Det er ganske intenst, det er urørt, det er iskald, og det er storslagent, dramatisk. Det er levende her, alt beveger seg.

I løpet av den månedslange ekspedisjonen surfet de i Lofoten, før de dro til Finnmark for å surfe på grensen til Russland. De håpet også å kunne dra inn i Russland for å surfe.

Første del av dokumentaren er fra Lofoten, og den er ganske spektakulær.

Se den flotte vidoen (trykk på HD-knappen for bedre filmkvalitet):


Les mer om ekspedisjonen på FirstAscent.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer