Vinterpark åpner til jul

Hunderfossen utvider tilbudet, og åpner Europas første vinterpark til jul.

Slik kan det bli i Vinterparken. Foto: Vinterparken
Slik kan det bli i Vinterparken. Foto: Vinterparken Vis mer

Vinterpark åpner til jul

  1. Mer parkmoro i vinter


Parkmoro i vinter? Det får vi på Hunderfossen nord for Lillehammer. Fra desember i år åpner her Europas første vinterpark.

Smørbrødliste for mørketid

Parken har en iskald liste med aktiviteter og opplevelser å by på. Action med snørafting, isklatring, høydepark med hinderløype i 10-14 meter over bakken, ATV-kjøring, terrengbilkjøring, snøskuter, bob og elveflyting blir blant tilbudet til parkens gjester. Sistnevnte går ut på å flyte med strømmen i ei elv i overlevelsesdrakt.

- Det er en spesiell følelse, og du blir kun litt kald i ansiktet, lover vinterparksjef Jarle Nereng.

Det blir også mulig å være med på litt roligere aktiviteter som kanefart, hest og slede og drinker i isbaren. Dessuten blir det fyrverkeri hver åpningsdag.

Vinterbryllup

Parken får også sin egen iskatedral, verdens første i sitt slag, der det vil bli mulig både å holde bryllup og dåpsfest. Det vil også holdes konserter og utstillinger her.

- Vi har per i dag booket et bryllup i katedralen, og ett par til er på vei inn, men det er fortsatt muligheter, forteller Nereng til DinSide Reise.

Åpningstider

Parken åpner for grupper, etter avtale, fra desember i år. Generalprøve for vanlige gjester er 30. desember, mens offisiell åpningsdato er 6. januar 2007. Åpningstider blir fra 15.30 til 20 på lørdager, og fra 16.30 til 20 på onsdager. Priser for voksne blir 195 kroner og for barn fra tre til tolv koster det 145 kroner.

Hunderfossen

Hunderfossen er Norges niende mest populære turistattraksjon etter steder som Holmenkollen, Dyreparken i Kristiansand og Hadeland Glassverk. Den har hatt omkring 300.000 sommergjester de siste årene, og kan blant annet vise til attraksjoner som Il Tempo Gigante og Eventyrslottet.

Vinterparken vil satse på et bredere publikum enn familieparken, med større tilbud for ungdom, voksne og firmagrupper på mellom 20 og 200 personer.

Ekstern lenke:

  • Vinterparken

    >> Andre parker med tilbud i vinter

  • Hva koster moroa? Mer om fornøyelsesparker

  • Verdens største fornøyelsesparker

  • Moro for voksne barn. Foto: Vinterparken
    Moro for voksne barn. Foto: Vinterparken Vis mer