Vinterfinale i fjellet

Det er dags for siste tur i bakken, siste after-ski og sluttsalg hos restaurantene i fjellet. Dette markeres behørig flere steder i den norske fjellheimen, med aktiviteter og konserter.

Siste tur i bakken, her fra Trysil. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

1.mai-helgen er nærmest blitt en institusjon på vintersportsstedene, og er ensbetydende med sesongavslutning de fleste steder. Noen har imidlertid allerede stengt, mens andre strekker sesongen litt lenger. Dette kan du lese mer om her.

De som virkelig er desperate etter å kjenne snø under skiene etter denne tid har ennå muligheter. Narvik holder for eksempel åpent fram til 1. juni – og 24. mai åpner Stryn Sommerskisenter. Du finner sommerskimuligheter også andre steder – dette kan du lese mer om her.

Skaptømming og gode tilbud

Sesongavslutningen innebærer åpenbart at heisene stanses for sesongen. Mange steder innebærer det også sluttsalg og skaptømming hos restaurantene og gode tilbud på skiutstyr. I år avsluttes vintersesongen i alpinbakkene helgen 27.-29. april, og på mange steder er det vanlig at dette vendepunktet markeres. Hvordan varierer fra sted til sted – men en fellesnevner er aktiviteter og musikk. Noen satser åpenbart på et yngre publikum, mens andre ønsker å fange den voksne rockefoten.

Vidar Busk kommer til Hemsedal. Vis mer

Fra Briskeby til Rune Rudberg

Vi har sjekket hvordan sesongavslutningen markeres på fem store vintersportssteder i Norge. Programmene varierer svært på de fem stedene, fra dans med Rune Rudberg på Trysil til konsert med Briskeby på Beitostølen. De største navnene fra listetoppen finner du på Hemsedal og Beitostølen, mens du finner dansemusikk på Trysil, blues på Hovden og 14.000 skiløpere, underholdning og musikk på Geilo.

Du kan se hva de forskjellige stedene har å tilby ved å klikke på lenkene i boksen til høyre.
I artikkelen Norske skifavoritter kan du se hvilke skisteder ekspertene velger seg. Hva som finnes av alternativ vintermoro utenfor skibakkene kan du lese i denne artikkelen. Her kan du teste deg selv og finne ut om du er en skiekspert eller en skinovise.

Fristet?

Fristet til å delta på sesongavslutningen? Hvordan forholdene er i bakkene kan du se i vår oppdaterte snørapport. Hva som finnes av ledige rom, hytter og leiligheter på fjellet kan du se her.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.