Vinterens heteste ferietips

Selv om ferielysten er faretruende stor, er det ikke alltid like enkelt å lete frem til de ’perfekte’ reisemålene. Med vinteren på full innmarsj, har vi fått charterselskapene til å gjøre jobben for deg.

Gran Canaria for familien, Thailand for de solhungrige og Brasil for deg som søker opplevelser. Slik lyder rådet fra en overraskende unison charterbransje. Vi lot turoperatørene få muligheten til å velge ut favorittene fra sine egne kataloger. Resultatet har vi sortert i følgende kategorier, klikk på lenkene og finn ditt neste reisemål:

Unngå bomturene

Hvor går turen i vinter? Sol og bad eller opplevelser?
Hvor går turen i vinter? Sol og bad eller opplevelser? Vis mer

Det er ikke så enkelt å reise på ferie. Selv om du har fått satt av penger, ordnet med fri fra jobben og kjøpt inn solfaktor, gjenstår det aller viktigste: Hvor går turen? Tja, til Syden? Men, hvor i Syden? Bommer du her, kan ferieturen bli en fiasko.

Det aller første du bør tenke på, er hvilke forhåpninger du har for ferien. Er du kun på jakt etter en brennende het sol og slappe dager på stranden, eller er du typen som ønsker opplevelser? Det kan også være lurt å sjekke hvordan klimaet er på reisemålet. Sjekk også våre tips om hva kan du egentlig lese ut av beskrivelsene i feriekatalogen.

Via ferieverden er blant landets største på salg av feriereiser. Det første stalltipset de har til ferielystne er å orientere seg om tilbudene.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Det finnes et vell av tilgjengelige tilbud på markedet, og det er viktig å ikke hoppe på det første og beste. Videre anbefaler vi at du som reisende søker hjelp fra en nøytral part, som har oversikt over tilbud fra flere turoperatører, forteller salgssjef, Bengt Løhre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ønsker du mer informasjon om et bestemt reisemål kan det være lurt å ta kontakt med det respektive lands turistkontor. En full oversikt over adresser og kontaktinformasjon finner du på Tourist Office World Wide sine nettsider.

Med barna på slep

Reiser du i følge med yngre familiemedlemmer, blir gjerne valg av reisemål preget av det. De fleste turoperatørene selger skreddersydde reiser med egne ”familiesenter”. Her får barna tilbud om alt fra aktivitetsklubber til egne tilpassede barnebasseng. Og turoperatørene selv er ikke i tvil om hva som er viktig.

- Har ikke barna det bra, har ikke du det bra. For å sette det litt på spissen, er ofte det viktigste at du er på ett anlegg som fungerer, hvor enn dette skulle være, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena Petterson.

På jakt etter billig reise?

Vår restplassoversikt oppdateres hver time, døgnet rundt, og gir deg oversikt over de beste tilbudene som er tilgjengelig. Er du fortsatt i tvil om hvor reisen bør gå, kan du sjekke lesernes vurderinger og reisebrev i Din Reiseguide. Få også med deg vårt splitter nye verktøy, fly i rute?, hvor du kan sjekke om ditt fly går som det skal.