Til Kenya på charerferie? <i>Foto: Star Tour</i>
Til Kenya på charerferie? Foto: Star TourVis mer

Vinterens eksotiske charterfristelser

VINTERCHARTER: Oman, Cuba, Tanzania, Hawaii og Indonesia er bare noen av vinterens eksotiske charterdestinasjoner. Her er vinterens nyheter og bilder fra de mest eksotiske pakkereisemålene.

Charterreiser, eller pakketurer om du vil, har blitt mye mer enn Mallorca og Gran Canaia - selv om dette i høyeste grad har fått et ufortjent dårlig rykte etter mange år som pakkereisemål. Verden har blitt mindre, og reiselysten større, og turister vil gjerne se noe annet og noe som for nordmenn er mer eksotisk enn hva spanske playaer og tyrkiske köfte etterhvert har blitt.

>> BILDESPESIAL: Vinterens eksotiske charterreisemål

Utvalget til mer eksotiske charterdestinasjoner øker hvert år som går. Her er noen av nyhetene fra vinterens charterkataloger. Vinterkatalogene inkluderer reiser fra oktober til april:

Aqaba, Jordan.
Foto: Apollo
Vis mer


Apollo er siden 2001 eid av det sveitsiske selskapet Kuoni, som kom på markedet med en egen katalog i Norge i 2003. Kuoni henvender seg til eventyrlystne og reisevante - som katalogen i aller høyeste grad reflekterer. Her finner vi destinasjoner som Brasil, Cuba, Bali i Indonesia, Mombasa i Kenya, Mauritius, Mexico, Seychellene, Thailand, Vietnam, Hawaii og Zanzibar i Tanzania. Nyhetene omfatter Hoi An i Vietnam, Zanzibar og Seychellene, og i tillegg er det en god del eksotiske tema- og rundreiser: Laos - Kambodsja - Vietnam, India med Dehli, Taj Mahal, Rajasthan og Ganges, og den Transsibirske jernbane. Blant Apollo sine nyheter er Israel, Jordan, øya Cayo Coco utenfor Cuba og Koh Chang i Thailand. Foruten disse er Mexico, India og Marokko eksotiske destinasjoner i apollokatalogen, om ikke nyheter.

Saga Solreiser og Ving Reiser, som begge ligger under My Travel, har ingen nye destinasjoner på programmet for vinteren, men de har nye hoteller - spesielt i Thailand. Med disse selskapene kan du reise til eksotiske destinasjoner som Thailand, Goa i India, Mexico og Brasil.

Eksotisk ferie? Bilde fra Mombasa, Kenya.
Foto: Star Tour Vis mer

Vinterens eksotiske charterfristelser

  1. BILDESPESIAL: Vinterens eksotiske charterreisemål


Star Tour kan ta deg til en rekke eksotiske destinasjoner; Brasil, De forente arabiske emirater, India, Kenya, Malaysia, Mauritius, Mexico og Thailand. Nytt i Star Tours reisetilbud er Divar Island i India, Koh Chang i Thailand og Diana i Kenya.
Blant nyhetene på Tema-programmet er turer i Senegal, Ramses, Rajasthan, Ketala, Amazonas og Yucatan.

STS Solia har Oman og Kenya som sine nyheter i vinter. For øvrig kan du reise med STS til eksotiske Azorene, Malaysia, Madeira og Zanzibar.

I tillegg til disse store pakkeoperatørene finnes det et uttall mindre turoperatører som er mer eller mindre nisjebaserte i destinasjoner. Hos Reisegarantifondet (RGF) kan du finne en liste med pakkeoperatører som gir lovbestemt garanti, og hvor du får pengene tilbake i tilfelle konkurs og insolvens.

>> BILDESPESIAL: Vinterens eksotiske charterreisemål

>> Klikk her for flere bildespesialer