Vinterens charternyheter

Mens Star Tour og Apollo lanserer flere nye reisemål, nøyer Ving og Saga seg med å videreutvikle eksisterende program.

Sør-Afrika kan by på både strandliv og mer eksotiske opplevelser.<br />
<I>Foto: Star Tour/Torleif Svensson</BR></I>
Sør-Afrika kan by på både strandliv og mer eksotiske opplevelser.
Foto: Star Tour/Torleif Svensson
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Star Tour lanserte nylig sin vinterkatalog for sesongen 2002/03, mens både Saga og Ving venter til slutten april, og Apollo venter til medio mai med å lansere vinterreisene. Felles for både Star Tour, Ving og Saga Solreiser er at de har satt Egypt tilbake på kartet, etter at reisene dit ble kansellert som et resultat av terrorhandlingen mot USA 11. september i fjor. Apollo har kjørt reisene til Egypt hele vinteren, og fortsetter med det også kommende vinter.

Apollo med nye destinasjoner og ny avreiseby

- En av de store nyhetene for kommende vinter, er at vi skal begynne å fly på Trondheim, sier direktør i Apollo i Norge, Leo Berbu.

Apollo flyr fra Trondheim i somersesongen, men åpner altså nå direkteruter sydover fra Norges tredje største by. Selskapet kutter reisene til Mexico og Jamaica, men har til gjengjeld flere nye destinasjoner på vinterprogrammet.

- Vi kommer med Bangkok og Hua Hin i Thailand, i tillegg til alt det andre vi har der, selvsagt. Vi får en kombinasjonstur med safari i Kenya og badeferie i Mombasa, og så får vi Sør-Afrika på kartet. Dette er ikke en ren badeferie, men en rundreise som starter i Johannesburg, og går til Pretoria, Krügerparken, Swaziland, Zululand, Durban, Port Elisabeth og den fantastiske Garden Route, forteller Berbu.

Andre nyheter fra Apollo er Cuba, nye hoteller på Kanariøyene og en ny destinasjon i Marokko, Essaouria.

Star Tour med flere nye destinasjoner

- Det er viktig at vi som ledende aktør i markedet stadig utvikler oss og har noe å tilby. Neste vinter er rosinen i pølsa, etter vår mening, Sør-Afrika, sier administrerende direktør i Star Tour, Frode Hansen.

Star Tour møter vinteren med flere nye destinasjoner; Sør-Afrika, Mauritius, Key West i Florida, og flere nye hotellanlegg og temareiser. Star Tour lanserer også et nytt konsept, Ego, som retter seg mot de som vil pleie seg selv.

- Stadig flere ønsker å ta ekstra godt vare på seg selv i ferien, og SPA ferie er et av de områdene hvor det i dag registreres sterk vekst i Europa og Norge. Vi vil ikke bare slappe av og kose oss – vi vil også bli pleiet og unner oss gjerne det lille ekstra, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson.

Saga: Ingen nye destinasjoner

Saga Solreiser lanserer ikke sesongens vinterkatalog før i slutten april, men vi får likevel noen hint om hva vi har i vente fra den fronten.

- Dette er ikke vinteren med de største nyhetene for vår del, sier administrerende direktør i Saga, Anne-Lise Sørli. Vi har ingen nye destinasjoner i år, men har satt Egypt tilbake på kartet, og så har vi styrket tilbudet vårt på Kanariøyene og økt kapasiteten til Thailand. Vi har noen nye Garden-anlegg, nye cruise i Thailand og litt sånt, men altså ingen nye destinasjoner, forteller Sørli.

- Hovedgrunnen til at vi ikke har nye vinterreisemål på programmet, er at de fleste drar til Kanariøyene, det er dit de fleste vil – og derfor har vi styrket produktet vårt der. Man vil ha sol og sommer på vinterreisene, og da blir det enten Kanariøyene, eller så må man veldig langt av gårde, forklarer Anne-Lise Sørli.

Ving: Forfiner produktet

Heller ikke Ving har nye destinasjoner på programmet kommende vintersesong.

- Vi har fokusert mye på å jobbe med det som er baseproduktet vårt, sier markedssjef i Ving Reiser, Ivar Nohr. - Vi har konsentrert oss om å se på hotellutvalget og hva vi kan gjøre med det, og så har vi ryddet opp på Kanariøyene. Vi har to nye Ving-Resorts, ett på Gran Canaria og ett på Tenerife, og så har vi hatt fokus på Thailand og satt Sharm el Sheikh tilbake på kartet, forteller Nohr. - Det mest spennende er at vi legger et av cruiseskipene våre til Thailand – hvor man kan seile mellom Thailand, Malaysia, Singapore og flere andre steder, sier markedssjefen.

- Vi har mange trofaste kunder, og vi tror mye på å lytte til dem og forfine produktet; Det er like viktig som å sette nye geografiske reisemål på kartet, avslutter markedssjefen i Ving Reiser.

Ut på tur?

Skiferie? I vår skiguide kan du sjekke hva leserne sier om de forskjellige skianleggene i Norge – og du kan legge inn dine egne kommentarer og karakterer. I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.