Vinteren venter på fjellet

Endelig har snøen kommet, og på fjellet venter Kong Vinter! Her er seks forslag til hvor du kan ta en vinterhelg.

Vi hadde nesten gitt opp håpet om skiføre, snøballkrig og akerenn her på Østlandet, men endelig ser det ut som vi får en liten smak av vinteren! Våre tanker går til vestlendingene, som stort sett har hatt regnvær helt siden i høst.

Uansett hvor du bor - oppe på fjellet venter en hvit verden deg. Ta en helg på fjellet, du rekker det før prisene skrus opp i forbindelse med vinterferien i uke 8 og 9. Hvis ikke, kan du reise til fjells i mars, når dagene er blitt enda lysere.

På fjellet er det vinter! Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Innovasjon Norge
På fjellet er det vinter! Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Innovasjon Norge Vis mer


Vi har ringt rundt til forskjellige overnattingssteder og forhørt oss om ledige plasser. Populære hotell som Dr. Holms på Geilo, og Skarsnuten i Hemsedal, har ingen ledige rom i helgene fremover. Det er tydelig mange som ønsker seg en vinterhelg nå.

Vi har funnet frem seks alternativer. Husk at det finnes drøssevis av hoteller og hyttegrender over hele landet som tar imot gjester klare for vintereventyr.

Mountain Lodge Norefjell

Har du og familien eller vennegjengen lyst til å reise bort og stå på alpint, kan dere leie en velutstyrt leilighet med oppvaskmaskin og peis i Mountain Lodge Norefjell. Lodgen ligger 100 meter fra alpinbakkene.
Pris:En leilighet med fem senger (46 kvm) koster 4.900 kroner fre-søn tom. uke 6. I tillegg kommer 50 kroner per døgn for strøm. En leilighet med ti senger (70-84 kvm) koster 6.860 kroner fre-søn tom uke 6. I tillegg kommer 75 kroner per døgn for strøm.
På nett: Mountain Lodge Norefjell

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skarsnuten Fjellandsby

Hemsedal trekker mange skifolk på grunn av det store skianlegget, og det er fortsatt mulig å finne overnatting i helgene fremover. Skarsnuten Fjellandsby, som ligger like ved skibakkene, har moderne leiligheter med godt utstyrte kjøkken og peis.
Pris: Prisene gjelder fre-søn. 4-5-sengs leiligheter koster fra 5.440 kroner, 6-7 sengs leiligheter koster fra 7.260 kroner. Da er vask og strøm inkludert.
Ledige datoer: 4-5 senger - 9.-11. og 23.-25. februar, 2.-4. og 23.-25. mars. 6-7 senger - 16.-18. februar og 23.-25. mars. (Prisene i mars er noe høyere.)
På nett: Skarsnuten Fjellandsby

Herlig rypemiddag i hotellets gourmetrestaurant. 

Begge foto: Fossheim Turisthotell Foto: Fossheim Turisthotell
Herlig rypemiddag i hotellets gourmetrestaurant.

Begge foto: Fossheim Turisthotell Foto: Fossheim Turisthotell Vis mer


Fossheim Hotell

Fossheim Hotell i Lom er kjent for sitt kjøkken, som serverer norsk gourmetmat. I vinter har de et spesialtilbud i helgene (ikke i vinter- og påskeferien). Pakken inneholder middag fredag, frokost, lunsj og en femretters meny lørdag, og frokost søndag.
Pris: 2.200 kroner per person i dobbeltrom
På nett: Fossheim Hotell

Sanderstølen Høyfjellshotell

Sanderstølen ligger midt mellom Hallingdal og Valdres. I tillegg til vakker natur, kan Sanderstølen lokke med svømmebasseng og spa. På Sanderstølen er det musikkunderholdning seks dager i uken. Rett ved hotellet ligger Brattstølheisen, med barnevennlige skibakker. 25 kilometer unna ligger Valdres Alpinsenter med brattere bakker.

Pris: Rundt 1.000 kroner per person i dobbeltrom per natt.
På nett: Sanderstølen Høyfjellshotell

Rondane Spa

Rondane Spa satser på velvære, og har et eget spa som tilbyr behandlinger av ymse slag. Hotellet ligger på grensen til Rondane Nasjnalpark, og har et langrennsløypenett på 100 kilometer rett ved.

I januar arrangerer Rondane Spa kjærlighetshelg for to der spabehandlinger for 1.000 kroner er inkludert i prisen. Det er også frokost, nistelunsj og middag. Det er noen få ledige plasser siste helgen i januar.
Pris: Kjærlighetshelgen koster 3.900 kroner for to personer fre-søn i januar. Vanlig pris er 5.300 kroner. En helg uten spabehandlinger koster 4.300 kroner.
På nett: Rondane Spa

Det er dette som kalles vinter! Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Innovasjon Norge
Det er dette som kalles vinter! Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Innovasjon Norge Vis mer


Rauland Høgfjellshotell

Rauland Høgfjellshotell ligger ved kanten av Hardangervidda og med milevis av langrennsløyper utenfor døren. August 2006 åpnet hotellet sin nye velværeavdeling, som er på 450 kvm, og består av nyoppusset svømmebasseng, steambadstue, kaldkulp, fotbad, steamdusjer og utendørs boblebad.

Hotellet tilbyr i vinter spaweekend som inkluderer en 50 minutters spabehandling, fri adgang til velværeavdelingen, overnatting og fullpensjon.
Pris: 2.990 kroner per person i dobbeltrom.
På nett: Rauland Høgfjellshotell

Merk! Informasjonen om ledig kapasitet er hentet inn fredag 19/1.

Flere fjellhotell

  • Gudbrandsgard
  • Gaustablikk
  • Waldahl
  • Tuddal Høyfjellshotell
  • Austbø Hotell
  • Fausko Skysstasjon