Vinnerartikler: Kina og Concorde

Ukens beste artikkel forteller om en spesiell markedsopplevelse i Kina. Vi finner også plass til en flytur med Concorde… tankevekkende i ly av siste ukers hendelser.

Ukens vinnerartikler er kåret. Det er to ganske forskjellig opplevelser vi får beskrevet fra våre lesere denne gangen. Fra en fargerik og eksotisk markedsplass i Kina, til en heldig mann som vant en flytur med Concorde i fjor… sikkert litt spesielt å lese for dem som har fulgt med i begivenhetene etter flykrasjet i Frankrike, som krevde så mange menneskers liv.

Kinesiske spisevaner

Det er så mangt som omsettes på kinesiske markeder.
Foto: Dag Scheve Foto: Dag Scheve
Det er så mangt som omsettes på kinesiske markeder.
Foto: Dag Scheve Foto: Dag Scheve Vis mer

Solveig Eriksen har besøkt det mest berømte matmarkedet i Sør-Kina, Qing Ping-markedet. Her er det opplevelser for både øyne, nese og gane – for den som tør.

Du kan også få tørkede firfisler som er utspent på et lite trekors. Buntet sammen fem og fem hjelper de helt sikker for noe. Det samme gjør nok også meitemarkene, mosen, soppen og alle de ulike insektene jeg ikke en gang vet navet på.

Les mer om Soveigs opplevelser 14354>her. For denne artikkelen vinner Eriksen en bok fra Lonely Planet. Hun er også med videre i konkurransen om en reise til 5.000 kroner fra Ving.

Concorde-vinner

Vinnerartikler: Kina og Concorde

  1. Vinnertur med Concorde
  2. På marked i Kina

Før den fatale flyulykken med Concorde i Paris, var verdens raskeste passasjerfly helt ubelemret med ulykkesstatistikker. Det er sikkert ikke uten ettertanke du vil lese Oddvar Johnsens beretning om turen han vant med Concorde i fjor.

Jeg hadde nok ventet å merke når vi brøt lydmuren, men vi passerte både Mach 1 (lydens hastighet) og Mach 2 uten at det kunne merkes på andre måter enn at vi så det på hastighetsmåleren inne i kabinen. (Braathens BACK blir nok aldri det samme etter dette.)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les hele Johnsens 14357>beretning om flyturen med Concorde og andre flyopplevelser til og fra USA på denne turen.

Vil DU skrive?

Her kan du lese vinnerne fra 12587>1.runde, 12956>2.runde, 13209>3.runde, 13569>4.runde og 13904>5.runde. Du kan også se andre reiseartikler i reiseguiden.

Det er fortsatt tre uker igjen å gjøre det på om du vil være med i konkurransen om bokpremier og reisegavekort. Hvordan du gjør det finner du i 12189>denne artikkelen. Her ser du også hvordan du kan bli med i fotokonkurransen.

Reiselyst

Har du lyst til å reise? I DinSide Reises restplassoversikt finner du nok ingen turer med Concorde. Men billige reiser til varmere strøk får du en god oversikt over her.