I ukens utvalgte artikler forteller leserne om ferieopplevelser på øyer i henholdsvis Hellas og Australia.<br />
Foto: Dag Scheve Foto: Dag Scheve
I ukens utvalgte artikler forteller leserne om ferieopplevelser på øyer i henholdsvis Hellas og Australia.
Foto: Dag Scheve Foto: Dag ScheveVis mer

Vinnerartikler fra øyparadiser

Tredje runde i sommerkonkurransen er over, og ukens utvalgte artikler forteller om fine ferieopplevelser fra to ganske så forskjellige øyverdener.

Tredje runde i 12189>sommerkonkurransen er over, og vi har kåret en vinner også denne uken. Premien er en reisebok i serien "Lonely Planet Journeys". Begge de utvalgte artiklene denne uken går videre i konkurransen om en reise fra Ving til 5.000 kroner.

Gresk kjærlighetsreise

Sarah Frandsen Gran har vært på den greske øya Lefkas. Anledningen var intet mindre enn en bryllupsreise, og konklusjonen er selvsagt at bryllupsreise er den beste formen for ferie. Vel, det kan i alle fall høres slik ut. Gran skriver blant annet om transportformen paret valgte under øyoppholdet:

Moped, ja. Som nygifte var kroppskontakt et like overordnet mål som transport. Dermed ble det moped.

Grans reisebrev formidler den greske drømmen slik den antakeligvis fortoner seg for de fleste grekofile. Det er små hverdagsdramaer, hjelpsomme innbyggere og steder som oser av fred og trygghet. Hele artikkelen kan du lese 13211>her.

Et kjempeakvarium

Den australske øyverdenen ligner nok ikke mye på det vi er vant til fra Middelhavet. På Great Barrier Reef finnes et vell av fisk, koralldyr og andre sjøvesener. Det er som å svømme ut i et akvarium kan Solveig Eriksen fortelle i sin artikkel som handler om Heron Island. Et kjempeakvarium som både har små, søte og noe større innbyggere…

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se opp¸ kanskje kommer det en liten revehai svømmende forbi. Undertegnedes haiskrekk forsvant momentant ved synet av de elegante haiene som bokstavelig talt svømte mellom bena våre.

For den som er glad i dykking og snorkling er dette farlig fristende stoff. Reiselysten blir ikke mindre enn før når du leser hele artikkelen 13212>her.

Konkurransen fortsetter

Kan du gjøre det like bra sier du? Det er fortsatt seks runder igjen å gjøre det på. Send oss din reiseartikkel eller legg den inn i reiseguiden. Du kan også delta i konkurransen om det beste reisebildet og vinne fotoutstyr.

Blir reiselysten stor kan du se om det er billige reiser tilgjengelig i markedet ved å benytte DinSide Reises restplassoversikt.