Vinnerartikkel: Tolk tegnene

Ukens vinnerartikkel forteller om ulikheter i tegn og kultur mellom Norge og Italia. Du kan også lese om krokodiller og pirajaer i Amazonas.

Vinnerartikkel: Tolk tegnene

  1. Jungeltur i Amazonas
  2. Signaler og tegn

Vi presenterer nå den nest siste ukevinneren i sommerkonkurransen. Vil du være med i konkurransen om et gavekort fra Ving på 5.000 kroner, må du med andre ord får opp farten på tastaturet. Tidligere vinnerartikler finner du her:

12587>1.runde, 12956>2.runde, 13209>3.runde, 13569>4.runde, 13904>5.runde, 14330>6.runde og 14711>7.runde. Du kan også se andre reiseartikler i reiseguiden.

Informasjon om hvordan du blir med i konkurransen finner du 12189>her.

Tolke riktig

Noen tegn og skilter er enklere å tolke enn andre...
Noen tegn og skilter er enklere å tolke enn andre... Vis mer

Reiser du i andre kulturer blir du fort oppmerksom på at man har forskjellige tegn, symboler og kutymer. Mens vi nikker når vi mener ja, betyr et gresk nikk gjerne nei. Spør du om veien i Thailand, vil de heller gi deg hvilket som helst svar fremfor å si at de ikke vet. Og en kineser som ler er ikke nødvendigvis i godt humør – han kan også være brydd over situasjonen.

Bjørn Amundsen forteller om tegn og signaler i Italia. Noen er selvsagt enklere å tolke enn andre:

- Jeg tror det blir regn, sa jeg til kona.
- Hvordan vet du det - har du hørt værmeldingen?, spurte hun.
- Nei, men en paraplyselger har installert seg ved et bord på baren!

Hele artikkelen leser du 15108>her. Ukevinneren mottar en reisebok fra Lonely Planet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jungeleventyr

Nærkontakt med reptilene i Amazonas.
Nærkontakt med reptilene i Amazonas. Vis mer

Helt siden du leste Jungelboken som liten, har du nok hatt en hemmelig drøm om å se den ekte jungelen. Ukens andre artikkel er fra den største jungelen av dem alle – Amazonas. Her møter skribenten Cecilie Løberg både søte papegøyer og litt mindre søte krokodiller.

Det blir ikke bedre av at guidene forteller oss at det er ikke farlig, fordi krokodillene holder seg i vannet om natten fordi de er så redde for jaguarene.

Bli med på jungeleventyr i Bolivia. Hele artikkelen finner du 15131>her.

Reiselyst?

Ta en titt på hva som er ledig av reiser i vår oppdaterte restplassoversikt. Trenger du inspirasjon? Eller kanskje du ønsker du å finne ut litt mer om hva andre synes om ditt reisemål? Ta en titt i Din Reiseguide.