Vinnerartikkel: Sjarm i Sharm

Jeg reiste på min første tur til Egypt 19. april i år og kjente meg ikke igjen i mange av beskrivelsene.Av: Elisabeth Krokene

Det var med litt overraskelse jeg leste noen av de andre reiseartiklene om Sharm el Sheikh i Reiseguiden. Jeg hadde min første "single" ferietur på mange år og opplevde verken det å være jente eller å reise alene som noe problem. Det har selvsagt mye å si hva man opplever og hvilke mennesker man møter¸ men jeg tror positiv innstilling og interesse for fremmede kulturer har mye å si for en vellykket tur. En vellykket tur hadde i alle fall jeg¸ så nå venter jeg bare på at temperaturen skal synke litt ned mot 30 grader slik at jeg kan dra tilbake. 20. september setter jeg meg på flyet igjen¸ jeg gleder meg til to nye deilige uker!

Alenetur helt greit

Toppen på Sinaifjellet.
Foto: Haakon Stenersen Foto: Haakon Stenersen
Toppen på Sinaifjellet.
Foto: Haakon Stenersen Foto: Haakon Stenersen Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Siden min første tur på egen hånd gikk over all forventning velger jeg å dra alene på neste tur også. Sharm har mye å by på¸ jeg ser frem til å ligge på stranden og helt sikkert snorkle når det er som varmest midt på dagen. Jeg gleder meg til å dra langt ut i ørkenen på kamel og spise middag i en beduinleir og overnatte under åpen himmel. Jeg skal slite meg opp på toppen av Mount Sinai enda en gang og prøve å ta litt bedre bilder av soloppgangen. Vareutvalget på markedene er spennende og jeg vet at jeg kommer til å finne saker og ting som jeg ikke fikk med meg på siste tur. Etter en lang dag fylt med nye opplevelser og inntrykk, er det godt å finne en av de mange putekafeene og drikke et glass søt te og røyke en shisha.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kulturkunnskap

Jeg vil anbefale alle som har lyst å dra hit å sette seg litt inn i hvilken kultur man møter¸ forvent innpåslitne selgere og du vil oppdage at de slett ikke er så ille¸ de fleste er veldig hyggelige å prate med og de elsker en skikkelig "prute-fight". Oppførsel og væremåte har mye å si for hvordan man blir mottatt - tenkt litt på hvordan mennesker med en helt annen kultur vil se deg.

Lokale hemmeligheter

Snakk med de du møter som ikke gir deg dårlig magefølelse og ikke vær redd for å takke ja til en innbydelse. Det gjorde jeg og jeg kan nesten garantere at turen ble mye bedre enn den ville blitt om jeg ikke hadde takket ja. Jeg var så heldig å treffe en veldig hyggelig mann som tok meg med og viste meg rundt. Han tok meg med på restauranter som bare lokalebefolkningen "slapp inn" på¸ vi var på markeder der det ikke var en turist å se og jeg ble invitert hjem til familien hans.

Nesten samtlige her hjemme kunne fortelle meg at jeg ikke var helt vel bevart som hadde blitt med en av de lokale "heltene" så ukritisk. Men som tidligere nevnt¸ her er det bare å stole på magefølelsen og om å gjøre å huske på at de fleste mennesker faktisk er snille og ikke ute etter å gjøre deg noe vondt.

Jeg anbefaler Sharm som reisemål enten man skal på kjærlighets-ferie med kjæresten, på familietur eller som meg¸ drar på tur alene.

Tilbake til hovedartikkelen her.