Taxfree:

Vinmonopolet i samtaler med Avinor om å ta over taxfreesalget

I flere måneder har Vinmonopolet hatt samtaler med Avinor om å ta over taxfreehandelen av alkohol på flyplassene.

TAXFREE: Travel Retail Norway står bak dagens taxfree-tilbud på Gardermoen. Men Vinmonopolet ønsker å ta over. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TAXFREE: Travel Retail Norway står bak dagens taxfree-tilbud på Gardermoen. Men Vinmonopolet ønsker å ta over. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vinmonopolet er optimistisk og tror at prosessen skal lede fram til at det skal overta for dagens aktør, Travel Retail Norway (TRN), når gjeldende konsesjon utløper i 2022, ifølge Aftenposten.

Det er første gang partene er i formelle samtaler om en mulig overtakelse.

– Vi tok initiativet til samtaler med polet etter at Stortinget i forbindelse med statsbudsjettbehandlingen for 2017 ba regjeringen om en utredning om muligheten for at Vinmonopolet overtar. I en slik utredning er det viktig at vi sammen bidrar med fakta og vurderinger, sier konserndirektør for kommunikasjon og marked Egil Thompson i Avinor.

Både Ap, Sp, KrF og SV har vært positive til at polet skal ta over taxfree-salget. Høyre og Frp har vært imot.

Administrerende direktør Håkon Fjeld-Hansen i Travel Retail Norway mener det vil være en dårlig løsning om staten tar over.

– Vi har drevet taxfree-virksomheten i mange år og tror det vil være fordel for alle med en kommersiell driver. Blir det åpent anbud skal vi være med i den konkurransen, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!