Villefranche-sur-Mer

Solen skinner. Vi sitter på en benk ved havnen i Villefranche-sur-Mer og diskuterer livets viderverdigheter med en middelaldrende franskmann.

Havneområdet i Villefranche-sur-Mer
Havneområdet i Villefranche-sur-Mer Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Rue Obscure, et av de overbygde smugene i Villefranche
Rue Obscure, et av de overbygde smugene i Villefranche Vis mer

- Det er mye eldre mennesker som bor her. De unge har det så travelt - travelt med å tjene penger og bygge seg opp et liv. Det er rart, vet du - når man er ung og har helsa til å nye livet, da har man det for travelt. Og når man er gammel og har tid til å nyte livet, da svikter helsa, filosoferer franskmannen.

Døsig

Villefranche-sur-Mer er en litt søvnig fiskerlandsby. Her ligger fiskegarnene på bryggekanten, og gamle fiskebåter dupper døsig i sjøen. Her er det ideelt å vandre langs vannpromenaden, slappe av ved en av restaurantene på havnen - eller bare rett og slett snuse inn idyllen i den vesle fiskerlandsbyen.

Villefranche er også er godt sted å besøke for deg som vil bade. Stranden her er av litt grovkornet sand, og den er ganske langgrunn - som gjør den godt egnet også for barn.

Overbygde smug

I motsetning til Eze Village, hvor husene er lysegrå, er bygningene i Villefranche-sur-Mer mer fargerike. Her er det også hyggelige små butikker og trange smug du kan gå deg bort i – selv om gatene ikke er riktig så trange som i Eze. Men om smugene ikke er like trange i bredden, så er de desto mer innskrenket i høyden. Noen av gatene i gamlebyen i Villefranche-sur-Mer er nemlig tunneler, med hus oppå – som for eksempel Rue Obscure. Følger du gaten fra ende til annen, smalner den inn til en trang trapp som svinger seg opp til gaten over.

Antikkmarked

Markeder i forskjellige former er en del av Frankrike. Villefranche-sur-Mer er kjent for sitt antikvitetsmarked – det sies endog at det er det eldste av sitt slag på Rivieraen. Her selges alt fra møbler til porselensserviser og klær. Du finner markedet på Square Amélie Pollonnais og på François Binon Gardens hver søndag, og der kan du finne stort sett alt du måtte begjære.

Gå hit for å lese om Antibes, og hit for å lese om Eze Village.

Du kan se bilder fra Eze Village, Antibes og Villefrance-sur-Mer her.