Villedende prisgaranti fra Ryanair

Forbrukerombudet mener Ryanairs prisgaranti er villedende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryanair har startet en kampanje med pris­garanti for flyreiser, men tilbudet tilfreds­stiller ikke de strenge krav som Forbrukerombudet og Markeds­rådet stiller til slike pris­garantier, skriver Forbrukerrådet på sine nettsider.

Ryanairs prisgaranti sier at du får tilbakebetalt den doble differansen mellom en eventuelt lavere pris hos konkurrentene og Ryanairs pris. Men den såkalte prisgarantien forutsetter imidlertid at man bestiller returbillett med Ryanair, og flyavgangene som sammenlignes med Oslo, skjer fra Sandefjord Lufthavn.

Dermed har denne prisgarantien i realiteten ingen verdi, da ingen andre flyselskap flyr fra Torp til de samme destinasjonene som Ryanair.

Dette skriver Foprbrukerombudet:

"Markedsrådet har stilt strenge krav til prisgarantier. Det innebærer at man til enhver tid må ha oversikt over konkurrentenes priser slik at man ligger under dette nivået på hvert enkelt produkt. Videre er det villedende å benytte prisgaranti på produkter som man er alene om å tilby.

På bakgrunn av begrensningene i Ryanairs prisgaranti, og at de heller ikke har lagt fram dokumentasjon for alltid å ha de laveste prisene, har Forbrukerombudet konkludert med at prisgarantien er i strid med markedsføringsloven §§ 2 og 3. På grunnlag av dette har Forbrukerombudet bedt om at Ryanair stanser den aktuelle markedsføringen med bruk av prisgaranti.

Prisgarantier benyttes av stadig flere aktører i bransjer med sterk konkurranse og fokus på prismarkedsføring. Forbrukerombudet har erfaring for at prisgarantier ofte har sterkt villedende effekt og ser alvorlig på bruken av denne typen markedsføring."

Kilde: Forbrukerombudet

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!