Great Canadian Heli-Skiing (GCH) in Golden, British Columbia tilbyr kunder noen av de mest eksklusive skipakkene i verden. Foto: Greg Porter
Great Canadian Heli-Skiing (GCH) in Golden, British Columbia tilbyr kunder noen av de mest eksklusive skipakkene i verden. Foto: Greg PorterVis mer

Ville du betalt 570.000 kr for et skikort?

Vel, hvis du har pengene, er dette det ultimate sesongkortet.

Det er selskapet Great Canadian Heli-skiing i Golden, British Columbia, som står bak det eksklusive skisesongkortet, som for 100.000 kanadiske dollar (cirka 570.000 norske kroner) kan bli ditt, skriver den svenske nyhetsportalen dagensps.se.

En av grunnene til at prisen er så stiv, skyldes at skiturene består av helikopter i stedet for skiheis. Heli-skiing, som er svært populært i Canada, er en ekstrem skiform som består av å bli fløyet på toppen av de beste bakkene, og så kjøre i urørt puddersnø med en guide.

Mye interesse

Her er kortet som vil koste deg nesten 600.000 norske kroner.
Her er kortet som vil koste deg nesten 600.000 norske kroner. Vis mer


- Vi har allerede hatt interesse fra firmaer som er ute etter gruppekort. Vi har allerede solgt seks kort for 2009-sesongen, i tillegg til to individuelle sesongkort, sier eieren av skiselskapet, Greg Porter, til DinSide Reise.

Det eksklusive gruppekortet, som koster opptil 111.000 kanadiske dollar for 72 dager, kan bli brukt av flere kunder samtidig, mens personlige skipass, som koster opptil 100.000 kanadiske dollar for en hel skisesong, kun kan bli brukt av en person om gangen.

- Kundene våre er 90 prosent menn, med en alder på mellom 45 til 55 år, fortsetter Porter.

Urørt puddersnø i British Columbia. Foto: Greg Porter
Urørt puddersnø i British Columbia. Foto: Greg Porter Vis mer


Kjøper du et sesongkort fra Great Canadian Heli-skiing, kan du stå på heli-ski med en guide så ofte du vil i tillegg til at du får ”gratis” gourmetmat og overnatting i luksushytter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utdrikkingslag med stil

Billigere alternativ

Er du ikke villig til å punge ut så mye penger for å kjøre i urørt puddersnø, finnes det heldigvis billigere alternativ i Canada. Det er en overflod av heliskiing- og catskiingoperatører.

Catskiing er en kanadisk ”oppfinnelse” som går ut på å bli kjørt ut til skogen eller opp på fjellet med tråkkemaskin, for så å kjøre usporet pudder til melkesyra tar deg. Vi har reist på cat skiing til naturparadiset The Kootenays i British Columbia. Les hele saken her.