Vill vikingtur i Dublin

En rundtur i Dublin behøver slett ikke være kjedelig - et av byens guideselskaper tar med turister på en svært annerledes rundtur i byen.

En av guidene i full habitt...
En av guidene i full habitt... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et selskap i Dublin har lansert en ny og annerledes måte for at turister skal kunne få med seg byens attraksjoner. Ikke nok med det: Underveis kan du også regne med å vekke kraftig oppsikt i byens gater.

Som Askeladden


Turen går over både land og vann i militær utstyr av årgangskvalitet. I en salig historisk blanding er det to viktige ingrediensene som til sammen skaper denne noe surrealistiske byrundturen. Den ene er modifiserte og gulmalte amfibiekjøretøy (med kulehull!) fra andre verdenskrig - kjærlig kalt "the ducks". Det andre er obligatoriske vikinghjelmer med horn til alle deltakere.

Er ikke dette rånete nok for deg sier du? Hør da her: Underveis kan du bli bedt om å brøle på "ekte" vikingmaner til stakkars forbipasserende fotgjengere… Slik dundrer du rundt Dublins gater, kaier og dokkområder i hele 75 minutter.

Viktige severdigheter

Ikke mye som minner om kamuflasjemaling lenger, men kulehullene skal være på plass...
Ikke mye som minner om kamuflasjemaling lenger, men kulehullene skal være på plass... Vis mer

Selv om du får nærkontakt med vannet i "Grand Canal Basin" i Dublins havn, går turen mest på landjorda. Underveis får du sørsiden av elven med deg og severdighetene St. Patric's Cathedral, Christ Church Cathedral, parkområdet St. Stephen's Green og torget Merrion Square. Du passerer også Trinity College før kjøretøyet krysser Liffeyelven (via en bro vel og merke) og kjører forbi vakre bygninger på O'Connell Street i nord.

Nesten hele året

Føler du for å ta en skikkelig 'harry' tur gjennom Dublin kan altså dette være noe for deg. Selskapet med det klingende navnet Viking Splash Tours kjører sine gule doninger gjennom gatene omkring hver halvtime fra mars til november på dagtid. Du kan bli med for den nette sum av ni irske pund per person (i underkant av 100 norske kroner).

Avgangen går fra Bull Alley Street ved hagene rundt St. Patrics Cathedral, ti minutters fottur fra turistkontoret i Dublin.

Hva syns du?

Har du vært i Irland? Vil du dele dine opplevelser med andre kan du legge inn karakterer og skrive din egen reiseartikkel i din reiseguide.