Gammel som ung: Kvinnene dresser seg opp i flamencokjoler under hele festivalen.
Gammel som ung: Kvinnene dresser seg opp i flamencokjoler under hele festivalen.Vis mer

Vill og gal i Sevilla

Denne uken er det i Sevilla det skjer. En fyrrig og fargerik festival i flamencoens og tyrefektingens tegn pågår fra 30. april til 6. mai.

Mer enn én million mennesker er ventet å innta vakre Sevilla denne uken. Dette er Spania og Andalucia på sitt beste - alt samlet på et lite område. Attraksjonene er flamenco og tyrefekting. Regn med masse mat, drikke, fest og blod!

Damer, hester og okser

Aprilfestivalen, Feria de Abril, starter i år søndag den 30. april og varer en uke. Festivalen har sin opprinnelse i et krøttermarked, men har gjennom årene forvandlet seg til å bli en av de største og mest populære festivalene i Spania.

Om morgenen kommer landeierne inn i området på sine dekorerte hester eller i hestekjerrer, og ryttere paraderer kledt i "traje corto" - drakten som tradisjonelt ble benyttet av andalusiske landarbeidere. Området oversvømmes av kvinner i alle aldre kledd i vakre flamencokjoler. Og hele uken er det selvsagt tyrefekting, tyrefekting, tyrefekting.

Casetaen - strikte regler

Hver dag paraderer dekorerte hestetransporter gjennom festivalområdet.
Hver dag paraderer dekorerte hestetransporter gjennom festivalområdet. Vis mer

Festivalen finner sted i et område ved Sevilla. Hvert år konstrueres en ny portal inn til området, som en kopi av kjente trekk fra bybildet i Sevilla. Tett i tett står de provisoriske casetas rundt i terrenget. Det er stripete telt i hvitt og rødt eller hvitt og grønt som dekoreres med tusenvis av lyspærer. Et spektakulært skue både i dagslys og når mørket faller på.

Flere og flere søker om å få sette opp casetaer. Faktisk så mange at det er vurdert å flytte festivalen til et annet område for å få plass til flere. Casetaen er et telt med røde eller grønne striper. Utenfor teltet henger bannere og triangelformede flagg som viser casetaens navn eller logo. Inngangen skal ha et lite tak av lerrett og stripete gardiner. Innvendig er teltet delt i en reklamefri del med plass for dansegulv, i annen del er det reklame og sponsing.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Party hele døgnet

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Med over en million besøkende kan du regne med at alt av hoteller, rom og campingplasser er okkupert, at parkeringsmulighetene er lik null, og at trafikkaoset er komplett. Men så er det også sevillana-dansing (en lokal versjon av flamenco) og sherry-party i hvert eneste caseta hele natten, opptog og show hele dagen, og byens viktigste tyrefektingskamper hele uken. Det er faktisk fest hele døgnet én uke til ende.