Vil til Thailand

Folk vil fortsatt til Thailand, og fra februar starter charterselskapene opp igjen med redusert program. Men vil du ikke dit, er det mulig å booke om eller avbestille. Se hvordan.

Thailand vil gjerne ha turistene tilbake så snart som mulig. Illustrasjonsfoto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer


UD har nå opphevet sine reiseadvarsler til Thailand og Sri Lanka, selv om myndighetene fremhever at infrastrukturen i områdene fortsatt er ødelagt eller skadet. Det betyr også at det snart vil være klart for nye pakkereiser til Thailand og Sri Lanka. Men hvordan forholder reiseselskapene seg?

- Folk vil fortsatt til Thailand, de vil ned for å støtte thailenderne og vise sympati. Vi regner med fulle fly ved oppstart i februar, sier Christian Grønli, salgssjef i My Travel Norge.

 • Interesse for solidaritetsreiser til Thailand
 • My Travel Norway

  Selskapet My Travel Norway står bak selskapene Ving, Saga Solreiser og Globetrotter. De melder at alle reiser til Thailand i januar er kansellert.

  Fra februar startes reiser til området opp igjen, blant annet på grunn av at UD nå har opphevet sine reiseadvarsler. Det blir imidlertid mindre kapasitet enn tidligere. Områder du kan reise til er Karon, Kata, Surin og Patong - områder som så og si ikke er berørt, eller som nå har fått ryddet opp igjen etter flodbølgene. Det blir ikke reiser til Kamala og Bang Tao.

  Berørte gjester blir kontaktet per telefon. Det er også mulig å ta kontakt selv på 810 02 200 (Saga Solreiser), 088 88 (Ving) og 810 03 810 (Globetrotter).

  Apollo

  Apollo opplyser på sine nettsider at de har innstilt reiser til Sri Lanka resten av vintersesongen; det gjelder reisemålene Bentota, Hikkuduwa, Kalutara, Negombo og rundreisen "Det fortryllende Ceylon". Dessuten er også reiser til Maldivene innstilt ut sesongen. Til Thailand er reiser til Khao Lak og Phi Phi Islands innstilt resten av sesongen.

  For disse reisene gjelder fri av- eller ombestilling for samtlige reisende som har bestilt.

  Din mening:

  Ville du reist til Thailand nå? (Avsluttet)
  Ja, de trenger turistene(64%) 373
  Vil helst vente noen måneder(20%) 120
  Nei, jeg har ikke lyst(16%) 93
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Øvrige reisemål med innreise til Phuket er innstilt frem til 31. januar. Reisende som har bestilt i reiser i dette tidsrommet kan fritt avbestille eller ombestille. For reisende med avreise etter 31. januar gjelder fri ombestilling. Den rettigheten må du i såfall benytte før 31. januar.

  Selskapet fremhever imidlertid at det kan komme endringer i disse forholdene. Følg med på selskapets nettsider, eller ta direkte kontakt på 810 20 000.

  Star Tour

  Samtlige reiser til Phuket er innstilt til og med 31. januar. Foreløpig er det uvisst hva som skjer etter denne datoen - selskapet avventer mer informasjon før de tar beslutninger om den langsiktige trafikken.

  Reisende som har bestilt reiser i dette tidsrommet kan enten booke om eller avbestille og få pengene tilbake.

  Fra og med 1. februar kan reiser til Phuket bookes om fritt resten av vintersesongen. Til Khao Lak gjelder fri avbestilling eller ombooking resten av sesongen.

  Alle berørte blir personlig kontaktet av Star Tour. De kan også ringe på 08100.

 • Se Aftonbladets oversikt over svenske charteroperatører om du har bestilt reise som går via Sverige
 • Flyselskapene


  Reisebyrået Ticket opplyser følgende om hvordan flyselskaper forholder seg til sine kunder som skal reise til de berørte områdene:

  SASBraathens og Lufthansa
  Kunder kan ombestille billetter med reiser til rammede områder i Asia. Ombestilling kan gjøres i samme prisklasse og destinasjon som den opprinnelige billetten innen 12 måneder, kostnadsfritt. Forøvrig gjelder vanlige regler for avbestilling og refusjon.

  Thai Airways
  Tilbyr sine kunder full refusjon av reiser til de berørte områdene til og med 31. januar.

  Singapore Airlines
  Kansellering med full refusjon uten gebyrer gjelder reiser til de berørte områdene. Reisene kan også utsettes uten gebyr. Ombooking til følgende destinasjoner kan gjøres uten ekstra kostnad: Kuala Lumpur, Bangkok, Chiang Mai, Denpasaar og Mataram.

 • Solidaritetsreiser til Thailand
 • Mer om situasjonen i Thailand