Vil innføre turistskatt i Thailand

Thailandske myndigheter ser på mulighetene for å innføre turistskatt.

<b>THAILAND VIL SKATTELEGGE TURISTER:</b> Thailandske myndigheter ser på mulighetene for å innføre turistskatt. Foto: Colourbox.com
THAILAND VIL SKATTELEGGE TURISTER: Thailandske myndigheter ser på mulighetene for å innføre turistskatt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thailandske myndighetspersoner er ifølge avisen Travel Daily News enige om å innføre en skatt for turister.

Avisen skriver at helseministeren, turistministeren og politiministeren i landet er enige om å innføre en skatt - eller en avgift - som pålegges alle turister som ankommer landet.

Den offisielle grunnen for ønsket om å innføre en slik skatt er for å finansiere helseforsikringer samt immigrasjons- og turistinitiativer.

Ifølge Bangkok Post, ønsker myndighetene å innføre denne skatten fra januar neste år.

Dette betaler vi gjerne ekstra for på flyet

Avgiften

Turistskatten som de altså vil pålegge alle utenlandske tilreisende, er skissert til 500 thailandske bath.

Dette vil altså si en avgift på 95 norske kroner.

Dette vil ifølge planen gjelde for turister som skal være i landet mer enn tre dager.

Turister som kun er på kortvarig opphold, i inntil tre dager, vil etter planen bli avkrevd en dagsskatt på 30 bath per dag - tilsvarende 7 norske kroner.

Ifølge Bangkok Post, vil innføringen av den nye skatten antakelig bli utsatt til midten av januar - fordi det er mange turister som ankommer landet i begynnelsen av januar, og disse vil kunne bli forvirret.

Innføring av turistskatt i Thailand vil berøre veldig mange norske turister. Ifølge en fersk reisemålsstatistikk fra reisebyrået Ticket, er Thailand på andreplass over vinterens mest populære bestilte reisemål, etter Spania på topp.

Noe av planen med den nye skatten er også å forhindre at utlendinger blir i landet etter at visumet deres er utgått. Ifølge thailandske myndigheter er det 100.000 utlendinger i landet, hvis visum er utgått - men som nekter å forlate landet.

Flere innfører turistskatt

Thailand er forøvrig ikke det eneste landet som ser på mulighetene for å øke inntektene fra turisme ved hjelp av turistskatt.

Også på Kanariøyene er det foreslått en turistskatt på mellom 50 cent og 2 europer dag.

Italienerne innførte turistskatt i 2012, i form av en egen avgift på overnatting. Her ilegges du en avgift på 1,50 euro per natt i forbindelse med innkvartering.

Også amerikanerne krever tilreisende for turistskatt ved innreise til USA.

Det er ikke alltid lett å vite hvor du må betale turistskatt - også fordi mange land legger dette på som en egen avgift på hotellovernattingen. Dette vil heller ikke stå spesifisert når du bestiller hotellrom - men det vil legges til regningen når du ankommer. Dersom du har bestilt og betalt hotellrom via nett i forkant, vil du derfor oppleve å måtte betale turistskatten som en tilleggsavgift på stedet.