Vil ikke ha turister i coffee shops lenger

Bare nederlendere skal få lov.

Nederlandske ministre vil forby turister å kjøpe cannabis. Foto: Colorbox
Nederlandske ministre vil forby turister å kjøpe cannabis. Foto: Colorbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nederland er kjent for sine coffee shops, der det selges marihuana i form av joint, og i kaker av forskjellig slag. For mange turister er det en del av programmet å stikke innom en slik coffee shop.

Nå ønsker imidlertid nederlandske myndigheter å få en slutt på dette. I et brev som ble lekket til pressen, skriver de tre nederlandske innenriks-, justis- og helseministrene at de ikke ønsker at coffe shops skal være turistattraksjoner. Det skriver NRC Handelsblad.

Dansk politiker ønsker hasj på apoteket

Myndighetene har ingen planer om å stramme inn reglene for cannabisbruk, men bare registrerte nederlandske brukere skal få lov å handle hos coffee shops. Slik håper myndighetene at antallet coffee shops vil bli redusert, og dermed også kriminaliteten og ordensforstyrrelsene coffee shops skaper i dag. Det er særlig i grensebyene til Belgia, Frankrike og Tyskland at store antall tilreisende turister som kommer ens ærend for å besøke coffee shops skaper problemer. Belgia og Tyskland har uttrykt misnøye med systemet. To grensebyer bestemte i fjor å forby coffee shops nettopp på grunn av dette problemet.

Ministrene foreslår at det skal lages et medlemsregister der medlemmene kan kjøpe maks tre gram hasj hver og må betale med sitt nederlandske bankkort.

Storbyguide: Amsterdam

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!