<b>EGNE BARNESONER?</b> En undersøkelse fra Skyscanner.no viser at halvparten av de spurte vil ha egne barnesoner på fly. Foto: Colourbox.com
EGNE BARNESONER? En undersøkelse fra Skyscanner.no viser at halvparten av de spurte vil ha egne barnesoner på fly. Foto: Colourbox.comVis mer

Vil ha egne barnesoner på fly

Og enkelte vil endog frakte barna i lasterommet.

Barn og fly, og da spesielt barn på fly, er et evig hett tema. Nå har nettjenesten Skyscanner.no spurt sine brukere om deres meninger om barn på fly.

Resultatene av spørreundersøkelsen viser at 50 prosent vil ha egne barnesoner på fly.

Hva med deg, hvordan ser du på barn på fly? Stem i avstemningsobjektene nedenfor og si hva du mener.

Les også: Jean saksøkte flyselskapet da ungen ved siden av skrek så høyt at trommehinnen hennes sprakk.

Skyscanner.no er en nettjeneste som sammenlikner flypriser på nett. 2.208 personer har svart på den aktuelle spørreundersøkelsen.

Deg uten barn

Er barn på fly et problem? (Avsluttet)
Ja, det burde være egne barnesoner på flyet(55%) 476
Nei, det er greit som det er (22%) 190
Ja, det burde bli barnefrie fly(21%) 185
Ingen mening(2%) 20
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Deg med barn

Er barn på fly et problem? (Avsluttet)
Ja, det burde være egne barnesoner på flyet(51%) 280
Nei, det er greit som det er(32%) 177
Ja, det burde bli barnefrie fly(13%) 71
Ingen mening(4%) 24
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Lengst mulig unna

Ifølge resultatene fra Skyscanners spørreundersøkelse, vil altså 50 prosent ha egne avdelinger på fly for småbarnsfamilier, og de vil helst sitte så langt unna barn som mulig. Merk deg imidlertid at det er ingen foreldre blant de som sier de vil ha egne småbarnssoner.

- Det er ikke nødvendigvis barna som er problemet, kanskje er det mer er foreldrene enn barna som bør forbys ...

60 prosent av de som deltok i denne spørreundersøkelsen var ikke foreldre, og bare 10 prosent synes at passasjerer selv bør ha lov til å velge hvor de vil sitte.

30 prosent av de spurte i undersøkelsen var foreldre, og vil helst ikke ha egne barnesoner. En tredjedel av de som var foreldre, svarte imidlertid at de har veloppdragne barn selv - og helst vil slippe å sitte sammen med andre foreldre med uoppdragne barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Skyscanner, foreslår noen av brukerne deres egne barnehager ombord, som løsning på "problemet", evt. også å kreve veloppdragenhet for å få adgang til å fly, og ett forslag var ifølge Skyscanner at barna bør reise i lasterommet.

Ifølge en amerikansk undersøkelse, er det imidlertid ikke ungene som er det verste med å fly, det er bagasjeavgiftene

Barnefrie fly

Barn på fly - og da barnefrie fly - har vært et tema i flere norske media i sommer. Ifølge blant annet Aftenposten.no, er flere charterselskaper i tenkeboksen hva gjelder å sette inn egne fly hvor det ikke er lov å ha med barn. Barnefamiliene må da ta andre fly, som er "godkjente" for dem. Charterselskapene har alledere charterhoteller i katalogene sine som er forbeholdt voksne. Det finnes også cruise kun for voksne - ingen barn tillatt.