Vil forby røyking i New Yorks parker

Slutt på å ta seg en røyk i Central Park eller på Coney Island.

Røyking i parken kan bli forbudt i New York. Foto: Colourbox
Røyking i parken kan bli forbudt i New York. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For syv år siden ble det forbudt å røyke på restauranter, kafeer og nattklubber i New York. Nå ønsker byens myndigheter å også forby røyking i alle parkene og byens syv strender.

New Yorks helsekommisær Thomas Farley vil ha et forbud mot røyking i alle byens 1.700 parker, og langs alle strendene, skriver New York Times.

Da røykeforbudet innendørs kom i 2002, falt andelen new yorkere som røyker fra litt over 21,5 prosent til 15,8 prosent i 2008.

Røyker du? Se hva du går glipp av for pengene du bruker på sigaretter.

Dersom forslaget blir vedtatt, vil New York følge i sporene til en rekke byer i California, deriblant Los Angeles, der røyking er forbudt i parker, ved lekeplasser og på strender. Det samme er vedtatt i Chicago, men er er det lov å røyke i visse områder av noen av byens parker.

Så lang er tilbakemeldingene fra New Yorks bystyre at de er positivt innstilt til et utvidet røykeforbud, men at det må klargjøres om et slikt forbud også skal omfatte fortauene i byen.

Forskjellige leger har stilt seg bak forslaget, og uttalt at passiv røyking er et helseproblem

Tobakkindustrien er ikke glad for forslaget i New York.

- Vi mener røyking bør være tillatt utendørs, bortsett fra i spesielle tilfeller, som utendørsområder som er spesielt tilrettelagt for barn, uttalte David Sutton, talsperson for tobakkselskapet Philip Morris i en pressemelding.

Røykeforbud i parken

Er et røykeforbud i offentlige parker en god idé? (Avsluttet)
Nei, dette er tullete(57%)
Ja, og det skulle også vært forbudt å røyke på fortauet(30%)
Ja, utrolig irriterende når parkbenken røyklegges av naboen(13%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Slik er forbudet i Norge

Her i Norge fikk Krf-leder Dagfinn Høybråten innført røykeforbud på alle restauranter, kafeer og barer i 2004. Det er fortsatt lov å røyke på uteserveringer. Flere kommuner har innført røykeforbud på kommunens områder, dvs. for eksempel utenfor sykehus, sykehjem og ved skolers uteområder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer