Vil forby miniskjørt

Italiensk by er lei av lårkort og dype utringinger.

Slike korte skjørt vil ikke borgermesteren se. Foto: Justyna Furmanczyk
Slike korte skjørt vil ikke borgermesteren se. Foto: Justyna Furmanczyk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er borgermester Luigi Bobbio i kystbyen Castellammare di Stabi litt utenfor Napoli som nå ønsker å gå til det drastiske skritt å forby miniskjørt og dype utringinger. Han ønsker en mer anstendig bekledning blant turistene.

Bobbio ønsker å bli kvitt synet av miniskjørt, lavtsittende olabukser og kløft, og har foreslått et forbud mot slikt i en liste over 41 nye regler han ønsker skal innføres i kystbyen. I tillegg til å forby utfordrende bekledning, ønsker borgermesteren å forby banning i det offentlige rom, og fotballspilling i offentlige parker.

Se også: De verste ferieantrekkene

500 euro i bot

Han mener det vil gjøre lokalsamfunnet "mer sivilisert". Den som ikke retter seg etter forbudet, kan vente seg en bot på opptil 500 euro, rundt 4.000 kr.

De nye reglene er ikke vedtatt ennå, men forslaget om miniskjørtforbud er blitt tatt godt imot i visse kretser.

- Jeg tror det er riktig avgjørelse. Det kan også forhindre økningen i seksuell trakassering, sa den lokale presten Don Paulo Cecere til den italienske avisen Cronache di Napoli.

Castellammare di Stabi er ikke den eneste badebyen ved Middelhavet som tar et oppgjør med lettkledde turister. I sommer bestemte badebyen Salou ved Costa Dorada seg for å gi bøter til turister som spradet rundt i badetøy i byens gater. Salou følger etter Barcelona, som i sommer hengte opp skilt i gatene som forklarte turistene at badetøy ikke ble ansett som riktig bekledning.

I fjor sommer innførte forøvrig fornøyelsesparken Alton Towers Resort i Storbritannia et forbud mot speedo i sitt badeanlegg. Parkledelsen mener plagget er upassende for en familiepark.