Vil fengsle sexgale briter i Hellas

En gresk politiker er lei av alle britene som kaster alle hemninger på ferie i Hellas. Han vil at offentlig sex skal straffes med fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London (NTB-AFP): Britiske turister oppfører seg som de reneste kaniner på øya Zakynthos i Hellas, klager en greske parlamentariker. Nå vil han fengsle briter som har sex på øyas strender og barer, skriver Londonavisen The Guardian.

Dmitri Varvarigos sier turistene nærmest rutinemessig kaster klærne og krenker den offentlige bluferdighet på Zakynthos. En Atenavis brukte nylig mye av sin førsteside til et foto som viste to briter i heftig munnsex på øya, som nylig er blitt et populært feriemål.

- Unge briter er dessverre blitt avfotografert mens de drev med ting som ikke bare er simple, men direkte ulovlige. Vi snakker om en masse folk, og så mange som mulig av dem bør anholdes, sendes til fastlandet, stilles for retten og fengsles, mener Varvarigos.

Tre års fengsling

- I henhold til gresk lov kan det bety at de må sitte i fengsel i to til tre år, men det kan være nødvendig for å statuere et eksempel, fortsetter han. Greske myndigheter forsøker nå å skaffe klarhet i hva som egentlig skjer på Zakynthos, skrev The Guardian fredag.

Zakynthos er den sørligste av De joniske øyer, som ligger utenfor vestkysten av det greske fastlandet. På nettstedet realholidays.com beskrives øya som «en naturlig nattlig yngleplass for afrikanske havskilpadder og britiske festdeltakere». (©NTB)

trond.borrehaug.hansen@ntb.no