Vidunderlige Frankrike

Frankrike er et av våre nærmeste ferieland, og verdens mest besøkte ferieland. Men hva er det som gjør at stadig flere legger ferden dit?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrike var verdens mest populære ferieland i fjor – med 74,5 millioner besøkende. Derfra var veien lang og bratt til nestemann på lista, USA, med 52,7 millioner besøkende. Som du kan lese i Din egen reiseguide, er ikke våre lesere i tvil om at Frankrike er et godt sted å feriere.

Villefranche-sur-Mer
Villefranche-sur-Mer Vis mer

Villefranche-sur-Mer

Nina Marie, Parsifal og Knut har alle vært i Nice, Frankrikes 5. største by, og er betatt.

- Etter 14 dager i Nice med utflukter på egen hånd, var saken helt klar: dette er byen som har – om ikke alt – så det meste. Virkelig et paradis for oss som vil ha noe annet enn kun bading og soling, sier Nina Marie.

Men det var egentlig ikke Nice som trakk Nina Marie til Frankrike, det var en annen liten by.

- Det eneste vi hadde sett i nærheten og som gjorde at vi ville tilbake til den franske rivieraen, var en idyllisk liten havneby med
navn Villefranche, bare ca. ti minutter med buss fra Nice, forteller Nina Marie.

Nice
Nice Vis mer

Nice

Også Knut har kjennskap til Villefranche, og anbefaler et stopp der, eller i Monaco, når du er i de traktene. Om selve Nice sier Knut:

- Nice. Navnet oser av eksklusivitet. Og flott er det. Du kan rusle rundt i gamlebyen, eller sette deg ned på en av fortausrestaurantene ved markedet. Se på bygninger eller folkeliv. Spaser til Hotel Negresco og bestille en øl til ca 60 kroner flasken i baren. Hotellet glemmer du aldri.

Negresco blir også anbefalt av Parsifal, men neppe som bosted:

- Det er hyggelig i den gamle bydelen og det finnes mange hoteller med en litt gammeldags eksklusivitet (Negresco) - men jeg anbefaler gjerne Le Grimaldi eller Windsor, som eies av en litt gal type som har latt hvert rom dekorere av forskjellige kunstnere - et sprøtt sted, sier han i sitt innlegg i Reiseguiden.

Marseilles

Et godt stykke vestover fra Nice finner du Marseilles. Ifølge Signe er dette en vidunderlig by.

- Jeg var for første gang i Marseilles i sommer. Det var en fantastisk by. Byen har en meget pen beliggenhet. Det er veldig mye å oppleve. Det mest fantastiske er "Le vieux port" (den gamle havnen), sier Signe.

Hun anbefaler videre et kirkebesøk – men ikke kun for de troende.

- Ellers har byen en meget flott kirke som heter Notre Dame de la Garde, som ligger 155 m over havet. Den kan sees fra alle kanter av byen, og på toppen kan du se hele Marseilles under deg, sier Signe.

Surfeparadis

Meningene rundt byen Biarritz – som du finner på vestkysten av Frankrike – er delte. Linn har positive erfaringer med byen.

- Jeg anbefaler Biarritz. Hvis du er interessert i å oppleve kultur - fransk og baskisk - er Biarritz stedet for deg, sier hun.

Frode er imidlertid ikke enig.

- Jeg var i Biarritz under surfefestivalen i fjor, og jeg må si at jeg har et noe mer negativt inntrykk av plassen. (…) Dette er en plass for rike franskmenn med rosa pudler, og trege engelskmenn, sier han.

Korsika

Surfe kan du også gjøre fra Korsika, og der kan du i tillegg stå på ski samme dag.

- Korsika kan skilte med 1000 km sandstrender av meget høy kvalitet. Her kan du finne små laguner eller strender hvor du er helt alene. For dykkere er dette et meget populært sted. Så har du fjellene, som er større enn i Norge. Du kan faktisk kjøre slalåm i mai, for deretter å surfe ved de flotte strendene, forteller Trond.

Ifølge han slipper du unna de verste turistmassene på Korsika, det er mange steder å besøke – og prisnivået er hyggelig.

- Prisene på Korsika er hyggelige. En flaske vin koster fra 10 kroner og oppover. En 20-pakning røyk koster ca. 16 kroner. Ønsker du en genuin opplevelse og følelsen av å være eksotisk, er Korsika et meget godt alternativ, sier Trond – og avslutter: - God fornøyelse - du blir ikke skuffet.

Er du enig eller uenig – eller har du erfaringer med andre steder i Frankrike som ikke er nevnt her? I Reiseguiden kan du komme med innspill og fortelle din historie.

Andre diskusjoner

Tidligere har vi trukket fram lesernes erfaringer med disse reisemålene:

 • Phuket

 • Storbritannia
 • Amsterdam

 • Portugal

 • Egypt
 • Barcelona

 • Gran Canaria

 • London
 • Karibia

 • Kreta

 • Tyrkia
 • Iran

 • Brasil

 • Verdens beste strender
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.