Vi vil til Mexico

Turoperatørene har kuttet Mexico i vinter, og hva gjør vi da?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei! Vi reiste med Apollo til Mexico 12-26 desember 2000 og bodde på et "all inclusive" hotell som het Riu Tequila. Var meget fornøyd med oppholdet og ble dypt skuffet da det viser seg umulig å oppdrive charterturer til Playa del Carmen for tiden. Både Ving, Apollo og Saga har tatt Mexico ut av programmet sitt. Det virker håpløst ... Betalte Kr. 13.000 pp. i 2000. Det viser seg at samme tur vil beløpe seg til kr. 20.000 pp. når man bestiller hotell og fly hver for seg.

Kan du være så snill å hjelpe oss? Vi reiser gjerne fra Sverige eller Danmark dersom dette er mer gunstig. Har fortvilet søkt på Internett, kontaktet reisebyråer i både Norge og England og sendt utallige mail uten å få svar. Vi vil til Mexico!!!!!!

Deilige Mexico

Vi undrer oss ikke over at Mexico frister. DinSide har publisert flere artikler fra dette store og spennende landet.

 • Strandferie i Maya-riket

 • Vilt og vakkert i Sør-Mexico

 • Mexico - farlig eller fredelig
 • Vi er forsåvidt litt overrasket over at turoperatørene har kuttet Mexico av programmene sine, alle som en. Noe av grunnen er selvsagt uroen etter 11. september-terroren. Reiser til USA-nære Mexico fikk seg et skudd for baugen da. I tillegg vet vi at charterselskapene alltid vil variere programmene sine litt, det er viktig for kundene at det skjer noe nytt hvert år.

  Eneste store, norske turoperatør vi har funnet med reiser til Mexico, er Star Tour, men da er det organisert rundtur under deres Tema-program som er aktuell. Flere mindre turarrangører syr også sammen rundturer i Mexico. For eksempel Sabratours og Latin-Amerika Reiser. Men ut fra spørsmålet regner vi med at dette ikke er hva dere ser etter.

  Vi har også sjekket hos flere turoperatører både i Sverige og Danmark uten å finne pakketurer til Mexico i vinter.

  På egenhånd

  Det vil som regel koste noe mer å organisere turen på egenhånd, enn å kjøpe ferdige charterpakker. Helt på egenhånd er et alternativ. Da finnes mange innganger på nettet, flere tips om nettbestilling finner du her.

 • Finn hotellet på nett.

 • Her finner du billettene på nett.
 • Her er også en ekstern lenke til en nettside med hoteller i Mexico, vi har lenket til oversikten for Playa del Carmen:

 • Hotelfinder Mexico
 • Flere operatører arbeider også med å sy sammen individuelle pakker for turister. En av dem er USA Spesialisten, som har gitt oss følgende tips:

  - Hotellprisene endrer seg ikke så veldig med sesong, men flyprisene interkontinentalt har store sesongvariasjoner. Skal du spare noen kroner, lønner det seg å reise fra januar til midten av juni, og fra midten av august til midten av desember. Juleferien er høysesong, likeså er påsken en dyr tid å reise. Det forteller June Arlen Eggesbø, produktsjef hos USA Spesialisten i Oslo.

  Her kan du få all-inclusive opphold i Playa del Carmen i 14 dager i desember, for 25.000 per person. Da er også flyreise til Mexico City og herfra til Merida på Yucatan med. Litt billigere slipper du unna med opphold i nærliggende Cozumel, på et regulært hotell uten måltider; 17.500 per person i samme tidsrom. Selve flyreisen tur/retur til Mexico og videre til Merida, koster 6.400 per person hos USA Spesialisten, alle avgifter inkludert. Dermed er det også mulig å ta kun flyreisen, og finne hotell på egenhånd.

  Lykke til, og god tur. Hilsen Reiseeksperten

 • Tilbake til innledningen.
 • Videre til neste svar fra Reiseeksperten.
 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!