70 prosent sier de vil benytte seg av muligheten for å betale seg forrest i køen i sikkerhetskontrollen, om muligheten er der. Foto: Colourbox.com
70 prosent sier de vil benytte seg av muligheten for å betale seg forrest i køen i sikkerhetskontrollen, om muligheten er der. Foto: Colourbox.comVis mer

Vi vil betale oss forbi køen

Nordmenn vil punge ut for å slippe trengselen i sikkerhetskontrollen.

I Storbritannia kan du nå ved flere flyplasser betale deg forbi køen. Dette gjelder flyplassene Leeds, Liverpool, Bristol og Luton - og muligens kommer dette systemet også til Heathrow, Gatwick, Stansted, Edinburgh og Glasgow.

Betal deg forbi køen

Ved Norges hovedflyplass har man foreløpig ingen planer om å innføre dette systemet, men nordmenn vil gjerne benytte seg av det.

70 prosent vil forbi

I artikkelen Betal deg forbi køen spurte vi DinSides lesere om hva dere synes om at man kan betale seg forbi køen i sikkerhetskontrollen, og hvorvidt det vil være aktuelt å benytte en slik tjeneste.

Og det er veldig mange som ønsker å benytte seg av muligheten for å kjøpe seg forrest i sikkerhetskontroll-køen. Dette er resultatet av avstemningen:

Hva synes du om at man kan kjøpe seg forbi køen i sikkerhetskontrollen? Vil det være aktuelt for deg?

40 prosent: Det er et strålende tilbud, som jeg gjerne ville benyttet
30 prosent: Det er forkastelig, men jeg ville benyttet meg av det om nøden var stor nok ...
25 prosent: Det er forkastelig, og jeg vil aldri benytte meg av det
4 prosent: Ingen mening

Det er altså totalt 70 prosent som vil benytte seg av tilbudet, om muligheten er der og eventuelt om nøden er stor nok.

Fantastisk tull ...

I debatten som etterfølger artikkelen, uttrykkes det delte meninger om systemet: - Fantastisk ordning, forbanna tull, bra opplegg, hjelper ikke og enda en grunn til å hate flyplasser er noen av meningene som kommer frem i debattinnleggene.

Hva synes du? Del dine meninger med andre i debattforumet nedenfor.

Snikes inn forrest

I Storbritannia fungerer systemet slik at du kan betale fra 3 til 5 pund, avhengig av flyplass, for å benytte deg av en egen sluse som dytter deg rett inn forrest i køen. - På liknende måte som små barn sluses inn forrest i heiskøen i skisentrene mange steder. Slik blir de som står i den ordinære køen dyttet lengre bakover - for det er altså ikke en egen kontrollpost forbeholdt de kø-betalende turistene.

På OSL har man en egen fast track i sikkerhetskontrollen for utenlandsreisende med SAS, Widerøe og Blue 1 - med business- eller economy extra-billett, eller med EuroBonus gullmedlemskap.