70 prosent sier de vil benytte seg av muligheten for å betale seg forrest i køen i sikkerhetskontrollen, om muligheten er der. Foto: Colourbox.com
70 prosent sier de vil benytte seg av muligheten for å betale seg forrest i køen i sikkerhetskontrollen, om muligheten er der. Foto: Colourbox.comVis mer

Vi vil betale oss forbi køen

Nordmenn vil punge ut for å slippe trengselen i sikkerhetskontrollen.

I Storbritannia kan du nå ved flere flyplasser betale deg forbi køen. Dette gjelder flyplassene Leeds, Liverpool, Bristol og Luton - og muligens kommer dette systemet også til Heathrow, Gatwick, Stansted, Edinburgh og Glasgow.

Betal deg forbi køen

Ved Norges hovedflyplass har man foreløpig ingen planer om å innføre dette systemet, men nordmenn vil gjerne benytte seg av det.

70 prosent vil forbi

I artikkelen Betal deg forbi køen spurte vi DinSides lesere om hva dere synes om at man kan betale seg forbi køen i sikkerhetskontrollen, og hvorvidt det vil være aktuelt å benytte en slik tjeneste.

Og det er veldig mange som ønsker å benytte seg av muligheten for å kjøpe seg forrest i sikkerhetskontroll-køen. Dette er resultatet av avstemningen:

Hva synes du om at man kan kjøpe seg forbi køen i sikkerhetskontrollen? Vil det være aktuelt for deg?

40 prosent: Det er et strålende tilbud, som jeg gjerne ville benyttet
30 prosent: Det er forkastelig, men jeg ville benyttet meg av det om nøden var stor nok ...
25 prosent: Det er forkastelig, og jeg vil aldri benytte meg av det
4 prosent: Ingen mening

Det er altså totalt 70 prosent som vil benytte seg av tilbudet, om muligheten er der og eventuelt om nøden er stor nok.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fantastisk tull ...

I debatten som etterfølger artikkelen, uttrykkes det delte meninger om systemet: - Fantastisk ordning, forbanna tull, bra opplegg, hjelper ikke og enda en grunn til å hate flyplasser er noen av meningene som kommer frem i debattinnleggene.

Hva synes du? Del dine meninger med andre i debattforumet nedenfor.

Snikes inn forrest

I Storbritannia fungerer systemet slik at du kan betale fra 3 til 5 pund, avhengig av flyplass, for å benytte deg av en egen sluse som dytter deg rett inn forrest i køen. - På liknende måte som små barn sluses inn forrest i heiskøen i skisentrene mange steder. Slik blir de som står i den ordinære køen dyttet lengre bakover - for det er altså ikke en egen kontrollpost forbeholdt de kø-betalende turistene.

På OSL har man en egen fast track i sikkerhetskontrollen for utenlandsreisende med SAS, Widerøe og Blue 1 - med business- eller economy extra-billett, eller med EuroBonus gullmedlemskap.