Vi tester verdensatlas

Atlas er gjerne dyrt og en stor investering. Vi har vurdert åtte atlas fra 229 til 798 kroner, og gir deg vurderingene av alle og fasiten på hvilket vi liker best.

Publisert
Sist oppdatert
Atlas er populære julegaver for reiseinteresserte, men hvilket skal du legge under treet?
Atlas er populære julegaver for reiseinteresserte, men hvilket skal du legge under treet? Vis mer

Din mening

Hvilket av atlasene liker du best? (Avsluttet)
Cappelens Verdensatlas(23%) 27
The Times Atlas of the World(17%) 20
Gyldendals store verdensatlas(16%) 19
Insight World Travel Atlas(12%) 14
Damms Verdensatlas(9%) 11
Orions store verdensatlas(9%) 11
Kunnskapsforlagets store verdensatlas(9%) 11
Insight Concise World Atlas(6%) 7
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Vi har vurdert åtte atlas fra syv forlag. Vi har vurdert de mestselgende atlasene med norsk tekst i flere prisklasser, samt et engelskspråklig atlas som selger tradisjonelt godt - og to nykommere som har vært på det norske markedet i kun en måneds tid.

Vi har kikket, bladd og løftet mangfoldige kilo med kart og verdensfakta i denne testen. I vurderingene har vi lagt vekt på utseende, hvor tydelige kartene er, hvor lett det er å finne fram, antall kartblad, antall oppslagsord, hvor oppdatert kartene og informasjonen i atlaset ellers er, og pris.

Når du velger

Vi har gitt en vurdering av de enkelte atlasene og sier hvilket av disse atlasene vi synes er det beste kjøpet. Men det er ikke sikkert at dette er det beste kjøpet for deg. Det avhenger selvsagt av hvem som skal bruke det, og til hva.

Viktig når du velger atlas er også å tenke på hva slags behov du har. Og skal du først investere i et atlas er det jo greit at det er noenlunde detaljert og oppdatert. For mange er utseendet og tyngden også et viktig aspekt; du skal virkelig kjenne vekten av atlaset når du sitter med det i hendene, og det skal være så stort at du må sette deg ned for å bla i det. Er det en gave til familien, er det selvsagt også hyggelig at det er stort nok til at flere kan titte i det sammen.

Produktene

Vi har vurdert åtte verdensatlas fra syv forskjellige forlag. Her er produktene vi har sammenliknet. Du kommer til vurderingen av de enkelte atlasene ved å klikke på titlene.

>>Klikk her for å komme direkte til resultatlisten

Mer om reiselitteratur:

Eventyrferie, helt gratis
Gode bøker for unge Canari-reisende
Chefens beste restauranttips
Usannsynlig morsom europatur

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer