Vi tester Tivoli

Mye godt for den matglade på Tivoli, men høye priser tømmer sparegrisen.

Pris

Vi tester Tivoli

Lav entré-pris gleder, men de skyhøye prisene på karusellturene som kommer i tillegg, får det til å rykke i sjela. Med flere barn blir tivolibesøket en dyr affære: Her er det mange fristelser i så vel spillhaller som på karusellfronten.

Priser: I sommersesongen – 11. april til 23. september - koster inngangsbillett for barn (3-13 år) 25 kr og 50 kroner for voksne. Turpass koster 180 kroner, mens entré med turpass koster 230/205 for henholdsvis voksne og barn.
Helhetsvurdering: Kurante entré-priser, men uten turpass, er du fortapt. Karusellene koster fra 10-30 kroner i tillegg.
Terningkast: 3

Fasiliteter

Vi tester Tivoli
Vi tester Tivoli

Tivoli har alt en fornøyelsespark skal ha – og litt til: Rå karuseller for fjortisene, mindre rå baner for de aller yngste og nostalgisk stemning som myker opp selv det mest hardbarkede hjerte. Stort og bredt utvalg av serveringssteder, og sammensatt underholdning, gjør Tivolibesøket til en riktig fornøyelse.

Her finnes en sykepleiervakt, stellehus, servicesenter, bank, hittegods, trillekjerrer, garderobe og informasjonskontor.

Helhetsvurdering: Stort utvalg av forlystelser, underholdning og servering. Greit å finne frem, og god tilgjengelighet for så vel barnefamilier som for handikappede. Lite innbydende toaletter og stellerom trekker ned.
Terningkast: 5

Mat og drikke

Et måltid i en av tivolis restauranter hører med til besøket. Her finnes et utall restauranter i alle kategorier. Etter en hektisk fornøyelsepark-sesong, er det en velsignelse å slippe unna pølser og pizza. Tivoli har fast-food, ja, men utvalget er bredere enn parkene vi hittil har besøkt. Restaurantene er ikke like fokusert på usunne barnemenyer fulle av pasta og pølser. Her finnes gourmetrestauranter med innslag fra flere land, spisesteder med danske klassikere, og vikinginspirert grillmat. O lykke for barnefamilier overmette av standard fornøyelsespark-junk!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pris: Overkommelige priser, og mat i flere prisklasser. Glem ikke at den danske krona er sterk.
Helhetsvurdering: Variert og uten ensidig fokus på sløve barnemenyer.
Terningkast: 5

Service

Vi tester Tivoli

Tivolibetjeningen var profesjonelt høflige, men ingen kan beskylde dem for å være overdrevet hjertelige. Her finnes resepsjon og servicesenter som hjelper til med veksling,

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Helhetsvurdering: Helt grei service – god skilting viste vei, og et kundesenter er behjelpelig med det meste. Tivoliarbeiderne virket svært opptatt av om du til enhver tid hadde betalt.
Terningkast: 4