Vi tester Tibidabo

DinSide Reises forlystelsestestere sjekker forholdene fornøyelsesparken Tibidabo i Barcelona.

Pris

Vi tester Tibidabo
[Ugjyldig objekt (NAV)]

DinSide Reises testere på henholdsvis 31 og 7 år punger ut med 5.000 spanske pesetas, altså cirka 257 kroner for å slippe inn til herlighetene. Først får vi sjokk, godt vante til det spanske prisnivået som vi er. Men når vi først har kommet inn skjønner vi hvorfor billettene er så dyre: Alt er nå gratis. Vi kjører karusell til den store gullmedaljen og ler oss i filler i spøkelseshus og fryder oss over den ville og muntre stemnningen. Foreldre er salig bespart for pengeutsugere i form av automater, og fjern- og pengestyrte båter, biler og motorsykler, og ikke minst overprisede forfriskninger. Skjønt det finnes en spillehall, men femkroningen vi puttet på ga oss mye moro. Med inngangspenger, mat (En hamburger, en pølse, to flasker mineralvann) og godteri kom moroa på ca 6.300 pesetas, altså 324 kroner. Det er vi godt fornøyd med.

Pris: 2.500 spanske pesetas, cirka 129 kroner per person. Inngangsbilletten inkluderer alle karuseller.
Helhetsvurdering: Billig godteri og greit antall av automater.
Terningkast: 6, best på pris av de fem forlystelsesparkene DinSide har testet så langt.

Fasiliteter

Vi tester Tibidabo

Tibidabo har alt det en fornøyelsespark skal ha: Karuseller, godissjapper, automater og et kulturelt alibi. Det går greit å komme rundt, også med barnevogn, på velpreparerte småveier. At parken i tillegg har en spektakulær beliggenhet på toppen av Tibidabofjellet med utsikt til hele Barcelona er ikke akkurat et minus. Det er god tilgang på toaletter, stelle- og førstehjelpsrom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helhetsvurdering: Knallbra park med stort og variert tilbud. Stort pluss for generøse turlengder.
Terningkast: 6

Service

Vi tester Tibidabo

Betjeningen ved anlegget kan vel ikke beskyldes for å være smørblide. Det kan være greit å ha i mente at god service ikke alltid er det samme som smil og spøk dagen lang. Men bevares, spør du betjeningen hjelper de gjerne til. Snakker personalet engelsk? Noen kan litt, men engelsknivået er som i resten av Spania, ikke særlig høyt.

Helhetsvurdering: Grei, spansk service.
Terningkast: 4

Mat og drikke

Vi tester Tibidabo

DinSide Reise skrev i sommer at matserveringen på fornøyelsesparkene land og strand rundt hovedsaklig består av triste burgere og svett pommes frites. Vel, selv ikke i gourmetlandet Spania klarer de å varte opp med noe mer avansert enn denne tristessen. Burgeren vi spiste var ikke spesielt god heller.

Pris: Svært rimelig mat, drikke og godteri.
Helhetsvurdering: Fornøyelsesparkmeny bestående av standard burgere, pizza, pølser, brus og øl.
Terningkast: 3

Tilbake til reportasjen fra Tibidabo.