Vi tester ruteplanleggere

TEST: Ruteplanleggerne er en uvurderlig hjelp til å planlegge bilferien eller rett og slett for å finne fram. Vi satt ti ruteplanleggingstjenester under lupen, og funnet at det er store forskjeller på hvor mye til hjelp de er. Vi fører deg rett til de beste.

Illustrasjon: Per Ervland
 Foto: Per Ervland
Illustrasjon: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer


Vi har testet ti ruteplanleggere på nett, som alle er gratis og som du ikke behøver å registrere deg for å bruke. Vi har testet tre norske tjenester og sju utenlandske.

Store forskjeller

Det er stor forskjell på de forskjellige tjenestene, og det varierer svært til hvor stor hjelp de enkelte er. Mens noen ikke finner veien i det hele tatt, er det andre som kan hjelpe deg med rutebeskrivelser ned til minste detalj, og endog spore opp turistattraksjoner, bensinstasjoner, campingplasser og mye annet langs veien eller på destinasjonen. De kan fortelle deg hvor mye utgifter du må regne med til drivstoff, bompenger, overnatting med mer.

Vi har vurdert alle tjenestene opp mot hverandre, og kaster terninger fra 1 til 5+.

Du forventer kanskje å finne den beste tjenesten for norske veier hos en norsk tjeneste? Da bør du tenke om igjen. To av de tre norske tjenestene ville ha oss til å kjøre en vei som ikke ville ha ført oss til destinasjonsadressen, og den siste av de norske fant ikke engang gateadressen. Men heldigvis: Flere av de utenlandske tjenestene imponerte også her.

Her finner du vurderingene:
>> Tre norske ruteplanleggere
>> Utenlandske tjenester som viser vei i Norge og Europa

Slik har vi testet

Vi har sett etter det samme hos alle tjenestene; hos de norske nettsidene har vi sjekket rutebeskrivelsene på tre ruter vi kjenner godt, hvorav noen som vi vet kan være litt vriene. Hos de utenlandske tjenestene har vi testet en vrien norsk rute, samt to som går nedover Europa.

I tillegg har vi sett på tilleggstjenester som måtte finnes eller ikke finnes.

Kjenner du til andre gratis ruteplanleggere som du synes er bra? Del det med flere lesere ved å skrive det inn i debattforumet under.